Paralel'in bir kumpası daha çöktü

Düzenleyen:
Paralel'in bir kumpası daha çöktü

GÜNDEM Haberleri

Kamuoyunda “askerî casusluk” olarak bilinen dava sonuçlandı. 357 sanık beraat ederken, kumpası kuran görevliler hakkında suç duyurusu yapıldı

İzmir’de Paralel Yapı’nın yönlendirmesiyle bazı asker ve bürokratların tasfiyesi amacıyla kasıtlı usulsüzlükler yapılarak oluşturulan “askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” davasında, mahkeme heyeti, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık hakkında beraat kararı verdi. 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar, yakınları ve avukatları atıldı. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tüm sanıklar hakkında “yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması” sebebiyle esastan beraatına karar verildiğini açıkladı. Kızıltaş, soruşturma aşamasında görev yapan kamu çalışanları hakkında fezleke hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildiğini kaydetti. Davanın simge isimlerinden Narin Korkmaz’ın avukatı Çağrı Çetin ise, “Bir kumpas sona erdi. Bundan sonra bu kumpası kuranlardan hesap soracağız” dedi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 10 Ağustos 2010’da gönderilen ihbar maili üzerine sürdürülen yaklaşık 3 yıllık araştırma sonunda 49’u muvazzaf asker 93 şüphelinin tutuklanmasına karar verilmişti. TMK 10. maddesiyle görevli Savcı Zafer Kılınç’ın “askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma” suçlamasıyla 49’u muvazzaf asker 357 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında 2 yıl ile müebbet hapis arasında değişen cezalar istenmişti. 
GÖZALTILAR BAŞLADI
Bu arada, söz konusu davanın soruşturması sürecinde, FETÖ/PDY’nin talimatları doğrultusunda, taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda, hakkında yakalama emri çıkartılan firari şüphelilerden 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çil, gözaltına alındı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...