Yurtlara manevi rehber

Düzenleyen:
Yurtlara manevi rehber

GÜNDEM Haberleri

Diyanet’e bağlı din görevlileri artık Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtlarında görev yapacak. Din görevlileri gençlere manevi rehberlik hizmeti verirken, gençler de doğru bilgileri yetkililerden öğrenebilecek.

Üniversite öğrenci yurtlarında  “manevi rehberlik” dönemi başlıyor. Kredi Yurtlar Kurumu ile Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir projenin hayata geçirilmesi için protokol imzaladı. Proje kapsamında, Diyanet’e bağlı din görevlileri artık Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtlarında görev yapacak. Din görevlileri gençlere manevi rehberlik hizmeti verirken, gençler de doğru bilgileri yetkililerden öğrenebilecek. İlk etapta pilot uygulaması yapılacak proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenecek 100 din yetkilisi görevlendirilecek. Belirlenecek 100 kişinin 50’si erkek, 50’si kadın olacak. Bu din görevlileri öğrenci yurtlarında haftanın 4 günü görev yapacak. Ayrıca, protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitim seminerleri ile yurtlarda görev yapacak din görevlilerinin iletişim becerilerinin de geliştirilmesi planlanıyor. KYK ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokoller arasında Camiler Haftası etkinlikleri, Kur’an-ı kerim ve siyer dersleri, din ve değerler eğitimi, farkındalık eğitimleri, ilahiyat etkinlikleri de yer alıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...