Bombalı araçlarda HDP parmağı

Düzenleyen:
Bombalı araçlarda HDP parmağı

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da 29 kişinin öldüğü saldırı ve Boğaziçi Üniversitesi otoparkında bulunan iki bombalı aracın arkasından HDP’li Metin A. çıktı. Metin A., çalıntı araçlara bomba yükletip teröristlere teslim etmiş.

Ankara’da 17 Şubat günü PKK’lı canlı bomba Abdülbaki Sömer’in gerçekleştirdiği saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmiş 61 kişi de yaralanmıştı. O saldırı ve Boğaziçi Üniversitesi’nde bulunan 2 bomba düzenekli aracın arkasından, HDP’li Metin A. çıktı. Hırsızlardan aldığı çalıntı arabalara bomba yükleten ve bombacıya teslim eden Metin A.’nın, HDP adına seçimlerde aktif rol oynayan bir isim olduğu belirlendi. PKK’da kaydı bulunan Metin A., İstanbul ve Bolu polisinin ortak çalışmasıyla yakalandı. Hain plan şöyleydi: Metin A. hırsızlık çetesi üyesi Hasan Avsan’dan aldığı aracı Lice kırsalına götürdü. Burada hazırlanan düzenekle aracı Ankara’da bombacıya teslim etti. 
 
İSTANBUL'DA HAZIRLIK
 
Aynı Metin A., ikiz saldırı için İstanbul’da da hazırlık yaptı. Yine iki araç çalındı, ikiz plakalar ayarlandı. Araçlar Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkına gizlendi. 27 Ocak’taki operasyonda Citroen marka araçla saldırıya hazırlanan PKK’lılar Sinem Oğuz ve Hijyar Aydın yakalanarak tutuklandı.
 
İKİ KADINLA HAiN PLAN 
 
Sinem Oğuz Citroen marka araçla saldırırken, Hijyar Aydın da önceki gün bulunan Golf marka araçla saldıracaktı. Teröristlerden biri polise, diğeri askeri araca saldırı yapacaktı. İstanbul polisi şimdi bu araçları otoparka sokan Boğaziçi Üniversitesi personeli Rıdvan Ü.’nün peşinde. Ü.’nün kırsala kaçtığı tahmin ediliyor.
 
'Canlı Fünye'den zafer pozu
 
AKŞAM fünyeci teröristin HDP binası önünde çekilmiş fotoğrafına ulaştı. HDP’nin önünde zafer işareti yapan Metin A. ifadesinde tüm suçlamaları kabul etti. Bir otobüs firmasında çalışan PKK’lı Metin A.’nın arkasından da HDP çıktı. Metin A.’nın HDP adına seçimlerde çalıştığı, eylemlerine katıldığı tespit edildi

Bombalı araçlarda HDP parmağı 

KAYNAK: AKŞAM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...