Kılıçdaroğlu: Teröre karşı hep beraber ortak mücadele etmek zorundayız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu: Teröre karşı hep beraber ortak mücadele etmek zorundayız

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, görüşümüz ne olursa olsun, teröre karşı hep beraber ortak mücadele etmek zorundayız" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Kayseri'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yigitcan Çiğa'nın ailelerini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan ve dün toprağa verilen Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan'ın Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesi'ndeki babaevine gitti. Kılıçdaroğlu, şehidin babası Aytüner Kaplan ve yakınlarına taziyelerini sunarak başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, taziye çadırında yaptığı konuşmada, acıların en büyüğünün evlat acısı olduğunu söyledi. Kimsenin evlat acısı yaşamamasını temenni eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Şehidimiz, hepimizin şehididir. O, Allah'ın yüce katına ulaşmıştır. Şehitlerin ölmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu ülkede hepimiz huzur içerisinde yaşamak istiyoruz, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, görüşümüz ne olursa olsun, teröre karşı hep beraber ortak mücadele etmek zorundayız. Terörü lanetlemek zorundayız. Gencecik fidan gibi çocuklarımızı toprağa vermemeliyiz. Onlar bizim umudumuz, onlar bizim geleceğimiz. Hep olaya böyle baktık, böyle bakmaya da devam edeceğiz. Allah herkese sabırlar versin, hepimizin başı sağ olsun."

Ziyaretin sonunda bir basın mensubunun, şehidin babası Aytüner Kaplan'ın hacca gitme talebi olduğunu belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Diyanet İşleri Başkanı ile görüşeceğim. İnşallah, talebini yerine getiririz. Bu, benim görevim" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...