Derik Belediye Başkanı Çetinkaya ve 4 kişi tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Derik Belediye Başkanı Çetinkaya ve 4 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin'in Derik ilçesinde aralarında Belediye Başkanı Çetinkaya'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Derik ilçesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının yakalanması, örgüt mensuplarınca sokak ve caddelere açılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların temizlenmesi, patlayıcı maddelerin ele geçirilmesi veya imha edilmesi, sokakların güvenli hale getirilmesi, kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla 19 Şubat'ta başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Bu kapsamda, 22 Şubat'ta terör örgütünün sözde "öz yönetim" çalışmalarına taban teşkil etmesi amacıyla ilçe genelinde başlayan terör olaylarında Derik Belediyesine ait iş makinelerinin ve belediye imkanlarının terör örgütü ve mensuplarının amaçları doğrultusunda kullanıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Derik İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince 'silahlı terör örgütü üyesi olma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarına yönelik sürdürülen faaliyetler sonucunda Derik Belediye Başkanı Çetinkaya, sözde eş başkan A.E, Derik Belediye Başkan Yardımcısı M.Ö, meclis üyeleri Y.A, M.K ve esnaflık-fotoğrafçılık yapan C.P'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, işlemlerinin ardından Belediye Başkanı Çetinkaya ile A.E. ve M.Ö'nün "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", C.P'nin ise "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan tutuklandığı aktarıldı.

İlçede terör örgütüne yönelik operasyonlarda 17 barikatın kaldırıldığı, 7 çukurun kapatıldığı, tuzaklanan 16 bomba düzeneğinin imha edildiği bildirilen açıklamada, 7 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Çukur açmaya çalışan Derik Belediyesine ait kepçeye el konulduğu belirtilen açıklamada, teröristlerce yapılan saldırılarda 5 güvenlik görevlisinin hafif yaralandığı ifade edildi.

Güvenlik güçleri tarafından 73 evde arama yapıldığına değinilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Aramalarda, 4 plastik bidon içerisinde 240 kilogram el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 roketatar silahı, 48 roket mühimmatı, 44 roket sevk motoru, biksi marka uzun namlulu silah, mavzer tabir edilen uzun namlulu silah, 14 uzun namlulu silah, A-4 plastik patlayıcı yerleştirilmiş elektrik kapsül irtibatlı F-1 tipi el bombası gövdesi, 3 el bombası, 3 bin 799 biksi mermisi, bin 51 kanas mermisi, 11 bin 209 fişek, 9 şarjör, 12 uzun namlulu silah dipçiği, 8 frekans alıcısı devre elemanı, 2 frekans vericisi, tuzaklı bomba düzeneklerinde kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi."

18 araç gasbedildi

Terör örgütü mensuplarınca tuzaklama ve barikat kurma amaçlı 18 aracın gasbedildiği, 3 aracın da kundaklandığı vurgulanan açıklamada, 17 aracın yapılan operasyonla araç sahiplerine teslim edildiği, bir aracın ise örgüt mensuplarınca kurulan barikata yerleştirildiği için kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik kuvvetlerince kamu düzeninin tesisi ve vatandaşların huzurunun temini için gerekli çalışmalara kararlılıkla devam edileceği aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...