PKK'ya silah götürürken yakalanan terörist tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'ya silah götürürken yakalanan terörist tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışırken, güvenlik güçlerinin "dur" ikazına ateşle karşılık veren, çıkan çatışmada sağ olarak yakalanan Suriye uyruklu Rıdvan M, tutuklandı.

Mürşitpınar Hudut Karakolu bölgesinde Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışırken, güvenlik güçlerinin "dur" ikazına ateşle karşılık veren, çıkan çatışmada sağ olarak yakalanan Suriye uyruklu Rıdvan M, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, jandarmadaki işlemleri tamamlanan YPG'li Rıdvan M, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Rıdvan M, çıkarıldığı mahkemece "Terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör eyleminde bulunmak ve devletin varlığını bölmeye çalışmak" suçlarından tutuklandı.

Önceki gün, Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 5 kişi, güvenlik güçlerinin "dur" ikazına ateşle karşılık vermiş, çıkan çatışmada YPG'li Rıdvan M. sağ olarak yakalanmıştı. İkisi yaralı 4 zanlı ise yanlarındaki silah ve mühimmatı bırakarak Suriye istikametine kaçmıştı. Çatışmanın çıktığı bölgede, 4 kalaşnikof piyade tüfeğiyle bu silaha ait 10 şarjör, 7 tabanca ile 8 şarjörü, 7,62 mm çapında 2 bin 503 mühimmat, 100 karton sigara, 2 cep telefonu ele geçirilmişti.

Rıdvan M, verdiği ifadede, PYD'den aldığı silahları PKK'ya destek için Diyarbakır'ın Sur ilçesine götürmeye çalıştığını itiraf etmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...