Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bitlis'te terör örgütüne eleman temin eden muhtar tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bitlis'te terör örgütüne eleman temin eden muhtar tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tatvan'da terör örgütüne eleman temin ettiği iddia edilen köy muhtarı, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçlarından tutuklandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, bir köy muhtarı, terör örgütü mensuplarına yardım ederek eleman temin ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tatvan ilçesi Hanelmalı köyü muhtarı A.A'nın, "teröristlerce kentte düzenlenmesi planlanan eylemlerle ilgili keşif faaliyetleri yaparak kırsal alanda sorumlu düzeydeki örgüt mensuplarına bildirdiği" ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerinin, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yürüttüğünün belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Milislik ve iş birlikçi faaliyetler sonucu muhtarlığını yaptığı Hanelmalı Köyü ile Tatvan'da örgüte eleman temin ettiği iddiaları üzerine, TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince bir dizi çalışma yürütülmüştür. Köy Muhtarı A.A, 11 Şubat'ta Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçlarından gözaltına alınmış, mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Ancak, 24 Şubat'ta Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca karara yapılan itiraz sonucu tekrar gözaltına alınan A.A, aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarla kararlıkla devam edecektir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...