Miroğlu'ndan HDP'ye zor soru!

Düzenleyen: / Kaynak: STAR GAZETESİ
Miroğlu'ndan HDP'ye zor soru!

GÜNDEM Haberleri  / STAR GAZETESİ

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'ndan HDP'ye: "Erdoğan'a inkarı sonlandırdığı için mi karşısınız?"

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında şahsı adına söz aldı.

Muhalefet partisi liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine işaret eden Miroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan, bu siyasi hareketin lideridir" diye konuştu.

Erdoğan'ın, görüşlerini toplumun her kesimiyle paylaşan bir lider olduğunu dile getiren Miroğlu, bilgi kirliliği ve dezenformasyon üzerinden söylenen sözleri kabul etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Miroğlu, şunları söyledi: "Kendi tabanı bile zaman zaman gündeme getiriyor ve diyor ki, 'Biz HDP olarak neden Recep Tayyip Erdoğan'a karşıyız'. Bunu buradaki arkadaşlarımıza soran çok sayıda HDP'li seçmen var. Ama bu sorunun cevabını da bu arkadaşlarımız hiçbir zaman veremediler ve veremiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın günahı ne? İnkar politikalarını sona erdirmesi mi? Bugün, Kuzey Irak ile ilgili politikalarda oradaki Kürt çıkarlarının savunulmasında çok himaye edici bir siyasi lider olması mı? Peki bu hareketin oradaki izdüşümleri ne yapıyorlar? Kürdistan'ı bölmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye orada birlikçi bir politika izliyor. Bu mudur Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın günahı?"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın erken seçim ve anayasa ile ilgili sözlerine Genel Kurulda muhalefet partisi temsilcilerinden gelen tepkileri de ''linç girişimi'' olarak değerlendiren Miroğlu, Kalın'ın herkes gibi fikirlerini paylaşma özgürlüğüne sahip olduğunu vurguladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, Kalın ile ilgili sözlerini de eleştiren Miroğlu, Vural'ın yerinden karşılık vermesi üzerine, "Sizin bir kongre gerilimi içinde olmanızı anlayabiliriz. İnşallah arkadaşlarımız kongrelerini yaparlar ve Meclise bu gerilimi taşımazlar" dedi.

Miroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz bir savaş bütçesi yapmıyoruz. Bu kavramlar 70'li, 80'li yıllara ait kavramlar. Sayın Baluken üzerine basa basa savaş bütçesi dedi. Asla böyle bir şey yok. Bedirhanilerin ve Mem-u Zin'in yaşadığı şehir olan Cizre'yi yakıp yıktınız, yeniden inşa ediyoruz. 5 bin yıllık Nusaybin'i yine yakıp yıktınız. Desteklediğiniz hareket yakıp yıktı. Nusaybin'in de 5 bin yıllık tarihini iade edeceğiz, yeniden inşa edeceğiz. 9 bin yıllık Sur'u ne hale getirdiniz, ibret verici bir durumdur. Biz Sur'u da inşa edeceğiz. Bu savaş bütçesi değil, bu bir inşa bütçesidir. Değişen ne AK Parti'dir, Çözüm Süreci'nin tarihine giderek söylemek istiyorum, ne de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Ama değişen sizsiniz. Dönüp kendinize bakınız."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: STAR GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...