Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Avrupa PKK ile mücadele etmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Avrupa PKK ile mücadele etmeli'

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, "Avrupa, PKK terör örgütüne ortam tanımamalı. Gerçek anlamda PKK terör örgütleriyle mücadele edilmeli" dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Avrupa'nın, diğer terör örgütlerine karşı gösterdiği mücadelenin aynısını terör örgütü PKK'ya karşı da göstermesi gerektiğini söyledi. Yeneroğlu, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Burada konuşma yapan Yeneroğlu, dostların zaman zaman acı konuştuğunu ve dostlukların bunu gerektirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Avrupa diğer terör örgütleriyle nasıl mücadele ediyorsa PKK ile de öyle mücadele etmeli. Gerçek anlamda PKK terör örgütleriyle mücadele edilmeli, terör örgütleri arasında ayrım gözetilmemeli. Avrupa, PKK terör örgütüne ortam tanımamalı. (Avrupa'nın PKK ile) mücadele etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum."

Yeneroğlu, 1980 yıllarda vatandaşlarını fişleyen bir anlayıştan bugün vatandaşlarını tüm renkleriyle kucaklayan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti haline gelindiğinin bilincinde olduklarını vurguladı.

UETD Genel Kurulunun tarihinin 28 Şubat olmasının önemine işaret eden Yeneroğlu, ''28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulunda alınan kararlar, ülkemizin tarihinde karanlık bir sayfa açma azmiyle başlatılmış oldu" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...