Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bozdağ: Milletin sesi olarak muhtıralara karşı dimdik durduk

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bozdağ: Milletin sesi olarak muhtıralara karşı dimdik durduk

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, "Biz milletimizin sesi olarak Ankara'da hür bir seda ile muhtıralara karşı dimdik durduk" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin darbelerle hemhal olmuş bir ülke olduğunu söyledi.

Bozdağ, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü nedeniyle şu değerlendirmede bulundu:

"28 Şubat milletin iradesiyle iş başına gelmiş Refah-Yol Hükümeti, Milli Güvenlik Kurulunun aldığı tavsiye kararı çerçevesinde yeni bir darbe iradesine sahip oldu. Buna post modern darbe adı verildi. Doğrudan askerin gönderdiği bir muhtıra yok, doğrudan emir komutayla yönetime el koyma yok. Bir karar ve o kararla bütün yönetimi ve parlamentoyu ele geçirme harekatı var. Bunun karşısında direnen bir insan Necmettin Erbakan var. Allah gani gani rahmet etsin."

"Biz milletimizin sesi olarak Ankara'da muhtıralara karşı dimdik durduk"

AK Parti iktidarları döneminde yapılan en önemli demokratikleşme adımının darbecilere karşı milletin sesini yükseltmek olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Biz milletimizin sesi olarak Ankara'da hür bir seda ile muhtıralara karşı dimdik durduk. Anayasadaki ayıpları kaldırdık. Yargının ve hukukun yolunu onlara açtık. Bundan sonra Türkiye'de böyle işlere teşebbüs edenler karşılarında yine milleti bulacaklardır" diye konuştu.

"Sadece dik duruş yetmez eserlerini de ortadan kaldırmak gerek"

Bozdağ, hükümetleri döneminde pek çok darbe teşebbüs olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Hem Gezi hadiseleri ve hem de 17-25 Aralık paralel çetenin ortaya koyduğu yargı, emniyet içerisindeki bir takım bu milletin anayasasına ve hukukuna sadakati olmayanlar elliyle yürüttükleri, hukuk eliyle kirli operasyonları karşısına yine milletin iradesine biz sahip çıktık. Allah'ın izniyle bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sadece bunlara karşı dik durmak yetmez, bunların ortaya koyduğu eserleri de ortadan kaldırmak gerekiyor"

"1982 Anayasası darbe yasalarının anası olan yasadır"

"Çünkü 1982 Anayasası darbe yasalarının anası olan yasadır. Türkiye bu anayasa yürürlüğe girdiği günden beri kurtulmak için mücadele ediyor" diyen Bozdağ, bugün 1982 Anayasası'nın kaldırılması gerektiğine inanmayan hemen hemen yok denilecek kadar az insan bulunduğu kaydetti.

"Komisyon, CHP'nin haksız tutumu nedeniyle işe başlamadan dağılmak zorunda kaldı"

Bozdağ, herkesin yeni bir anayasa yapılmasını arzu ettiğini belirterek, "Siyasi partiler de seçim beyannamelerinde yeni anayasa konusundaki iradelerini ortaya koydular. Parlamentoda komisyonu kuruldu o daha işe başlamadan CHP'nin haksız tutumu nedeniyle işe başlamadan dağılmak zorunda kaldı" dedi.

"CHP'nin bu tutumu 1982 Anayasası'nın ömrünü uzatma ve uzattırma tutumudur" diyen Bozdağ,  "Bu anayasanın pek çok maddesi değişti 7 defa değişiklik yapıldı. Yüzden fazla maddesinde değişiklik var. Türkiye bu anayasayı değiştire değiştire insan hak ve özgürlüklerini daha güçlü bir hale getiremez" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...