28 Şubat'ın tanığı gazeteciler süreci anlattı

28 Şubat'ın tanığı gazeteciler süreci anlattı

GÜNDEM Haberleri

Postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat sürecinin öncesi ve sonrasını usta gazeteciler masaya yatırdı. 28 Şubat’ın yaşayan tanığı gazeteciler, süreçte yaşadıkları zorlukları katılımcılarla paylaştı.

Eyüp Belediyesi, 28 Şubat 1997’de gerçekleşen ve postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat sürecinin yıl dönümünde dönemin tanıkları usta gazetecileri bir araya getirdi. Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programın moderatörlüğünü Gazeteci Recep Yeter yaptı. Programın konuşmacıları ise Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse ve Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, 28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmelerin masaya yatırıldığı programın açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Hepimiz insanız, unutuyoruz maalesef, unutmamamız lazım. Dolayısıyla bizler Eyüp Belediyesi olarak diğer paydaşlarımızla her daim bu tip etkinlikleri ısrarla yapacağız. Yapmaya da devam edeceğiz ki unutulmaması lazım. Şuna inanıyorum 28 Şubatlar hep oldu aslında. 28 Şubatlara gerçekten milletimiz fırsatını bulduğunda çok güzel cevaplar verdi. Şöyle bir Türk siyasi tarihine baktığımızda tek patiyle devam eden süreçte Serbest Fırka denemesinde ne kadar büyük bir teveccüh olduğunu biliyoruz ve o sürecin de baltalandığını, kapatıldığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
“28 ŞUBAT HİÇ BİTMEDİ, SÜREKLİ OLARAK FARKLI YÜZLERLE KARŞIMIZA ÇIKIYOR”
28 Şubat sürecinin canlı tanıklarından Star Gazetesi Köşe Yazarı Yakup Köse, o dönemde yargılanma ve idama mahkum edilme sürecini katılımcılarla paylaştı. Yaşadığı zor günleri anlatan Köse, “Tutuklandım, ailemin gözetimi altında bulunmam gerekirken ailem Antalya’daydı ve ben Nazili Cezaevi’ne gönderildim. Ailem benim nerede olduğumu üç ay boyunca bilemedi. Uzun süre beni sormuşlar, aramışlar ve en sonunda vefalı birisi Aydın Cezaevi’nde yatıyor demiş. Ben üç mahkemeye çıktım ve idam cezası alana kadar üç celse gördüm. Ben 15 dakika içerisinde anayasal düzeni silah zoruyla yıkmak suçunda idam cezası aldım. O zaman anayasal cebrinin ne olduğunu bile bilmiyordum. Şunu söylemek istiyorum, 28 Şubat aslında hiç bitmedi. 28 Şubat sürekli olarak farklı yüzlerle Anadolu insanına dayatmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN O İDAM SEHPASINA YENİDEN ÇIKMAYA HAZIRIM”
Cezaevinde yaşadığı bazı olayları da anlatan Köse, “Koğuşumun kapısı açıldı ve içeriye bir subay girdi. Benim kolumdan tuttu ve ’Gel seninle biraz yürüyelim.’ Beni koca bir avluya getirdi ve avluda darı ağacı var. O zaman idam cezası kaldırılmamıştı. Bana o darı ağacını gösterdi ve ’Burada asılabilirsin’ dedi. Benimle dalga geçti ve beni oraya korkutmak için götürmüştü. Ben idam sehpasından inen birisi olarak şunu söylüyorum, ‘İslam davası ve büyük Türkiye için o idam sehpasına yeniden çıkmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...