Başbakan 'Yeni Türkiye Yolunda' konuşmasını yaptı

Düzenleyen:
Başbakan 'Yeni Türkiye Yolunda' konuşmasını yaptı

GÜNDEM Haberleri

"Yeni Türkiye Yolunda" programında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de çatışmaların durdurulmasına yönelik atılan adımların olumlu sonuçlanması için Rusya'nın ve Esed rejiminin verdikleri sözleri tutması gerektiğini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Yolunda" programında konuştu.

'ÇABALAR SONUÇSUZ KALIR'

Davutoğlu, ''Suriye konusunda ülkemiz başından beri bu çatışmaların siyasi bir dönüşümle sona erdirilebileceğini savunuyor. Bu çerçevede son dönemde çatışmaların durdurulmasına yönelik atılan adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu adımların olumlu sonuçlanması için Rusya'nın ve Esed rejiminin verdikleri sözleri tutması gerekir. Verilen sözler tutulmadığı takdirde bu çabaların sonuçsuz kalacağı açıktır.

'BİR AN OLSUN TEREDDÜTE DÜŞMEYİZ'

Rusya, rejim, PKK ve YPG el ele tutuşmuş Türkiye'nin güney sınırında bir terör kuşağı, bir terör yapılanması kurmak istiyor. Türkiye'yi bir terör yapılanmasıyla sınır komşusu haline getirmeye yönelik tüm bu oyunların farkındayız ve buna izin vermeyiz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için bir an olsun tereddüde düşmeyiz. Bu ülkenin ulusal güvenliği tüm çıkarların, dengelerin, ortaklıkların üzerindedir. Bu konuda kimseden izin almaya ihtiyacımız olmadığını da herkes bilmelidir. Güney sınırımızda mevcut bulan her türlü tehdide karşı Türkiye kendini en güçlü şekilde savunmaya, nefsi müdafaa yapmaya devam edecektir" dedi.  

'SUUDİ ARABİSTAN İLE ÇOK VERİMLİ GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Yeni Türkiye Yolunda'' konuşmasına şu sözlerle devam etti;
Değerli vatandaşlarım; Ocak ayının sonunu Suudi Arabistan'a yaptığımız bir seyahatle bağlamıştık. Bu seyahatimizde başta Kral Selman olmak üzere birçok Suudi yetkiliyle görüşme imkanı bulduk. Bu temaslarımızda bölge meselelerine ilave olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da çok yararlı, çok verimli görüşmelerimiz oldu. Suudi Arabistan ziyaretimizin ardından yaşanan iç ve dış gelişmelerle Şubat ayını başladığı gibi yoğun çalışmalarla geçirdik. Dış ziyaretlerimizden başlayarak bu gelişmeleri ve Hükümet olarak yürüttüğümüz çalışmaları kısaca sizlerle paylaşmak, sizlerle dertleşmek istiyorum.

'KATLİAMA TABİ TUTULAN, TECAVÜZE UĞRAYAN KARDEŞLERİMİZE KAPIMIZ AÇIK'

Bizim duruşumuz baştan beri belli, bu duruşumuzu sonuna kadar koruyacağız. Biz zorda kalmış, katliama tabi tutulan, tecavüze uğrayan bu kardeşlerimize yönelik açık kapı politikamızı sürdürmeye bundan sonra da devam edeceğiz. Uluslararası toplumun, başta ABD ve Rus yönetimlerinin artık samimi davranması, gerçeklerle yüzleşmesi lazım.  

'ABD VE RUS YÖNETİMLERİNİN GERÇEKLERLE YÜZLEŞMESİ LAZIM'

Konuyla ilgili bu hassasiyetimizi Londra'da katıldığımız Donörler Konferansında yaptığım konuşmada en açık şekilde ifade ettim. Yine bu konferans vesilesiyle bir araya geldiğimiz çeşitli ülke liderleriyle temaslarımızda da Türkiye'nin bu meseleye bakışını ifade ettim. Ayrıca yine Şubat ayı içinde ülkemizi ziyaret eden ve ikinci kez bir araya geldiğimiz Sayın Merkel'le bu konuyu bütün detaylarıyla birlikte konuştuk. 

2016 YILI BÜTÇESİ 2023'ÜN, 2071'İN TEMELLERİNİ ATAN BİR BÜTÇEDİR

Değerli vatandaşlarım, 2016 yılı bütçesi bu yılın bütçesi olmanın yanı sıra, 2023'ün, 2071'in temellerini atan, Türkiye'nin önümüzdeki on yıllarını hesaba katan bir bütçedir. Allah'ın izniyle, bundan önceki bütçelerimizde emanete nasıl sonuna kadar riayet etmişsek, bu 14. bütçemizde de aynı dirayeti göstereceğiz. Değerli vatandaşlarım, Hükümet olarak Türkiye'nin gelişiminden bütün kesimlerimizin yararlanmasını ve herkesin eşit oranda istifade etmesini temin etmek için de büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...