PKK'lı teröristlerin kilit taşlarından yaptığı tünel bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'lı teröristlerin kilit taşlarından yaptığı tünel bulundu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü İdil ilçesinde, güvenlik güçlerince şimdiye kadar 2 bin 300 evde arama yapıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütü PKK  mensuplarına yönelik yürütülen operasyon kapsamındaki arama çalışmalarında,  teröristlerin kilit taşlardan yaptığı, hem barikat hem de evler arasında geçişi  sağlamak için kullandığı yaklaşık 10 metre uzunluğundaki tünel dikkati  çekti. İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan  çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin  sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince  başlatılan, "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.  TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda, teröristlerden  arındırılan Yeni Mahalle'de arama tarama faaliyetleri sürerken güvenlik  güçlerinin müşterek harekatı Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştı.

AA ekibi, polis ekiplerinin Yeni Mahalle'deki arama çalışmalarını  görüntüledi. Zırhlı araçlarla arama  yapılan bölgeye gelen polisler, çalışmaları titizlikle yürütüyor. Özellikle terör  örgütü üyelerince kullanılan evleri tek tek arayan güvenlik güçleri, imha  edilmeyen el yapımı patlayıcıları da tespit etmeye  çalışıyor.Teröristlerin kurduğu barikatların çevresini ve evlerin  arasında geçiş yapmak için açtıkları delikleri dikkatlice inceleyen ekipler  sokaklardaki aramalarını sürdürüyor. Tespit edilen el yapımı patlayıcılar olay  yerine çağrılan bomba imha uzmanlarınca kontrollü imha ediliyor.

Kilit  taşından tünel Yeni Mahalle'de evlerde ve sokaklarda terörist  saldırıların izlerini görmek de mümkün. Teröristlerin patlayıcı tuzakladığı  çukurlar kapatılıyor, etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların kabloları  da dikkati çekiyor.Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan  teröristlerin, bu binaların duvarlarında açtıkları delikler sayesinde evler  arasında geçiş yaptığı, dış cephelere açtıkları deliklerden ise güvenlik  güçlerine ateş açtığı belirlendi. 171'inci sokak yakınlarında teröristlerin  yaptığı bir tünel de bulundu.

Evler arasında geçişi, kırdıkları duvarlardan sağlayan terör örgütü  üyeleri, binalar arasında boşluğun bulunduğu sokakta kilit taşlarından tünel  yaptı. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda, bir metre yüksekliğinde tüneli barikat  olarak da kullanan teröristler, bu sayede güvenlik güçlerine görünmeden evlerin  arasından geçmeyi planladı. Teröristlerin söz konusu bölgede kurdukları tünelle  12 ev arasında geçiş yaptığı tespit edildi.

Okulda büyük hasar Güvenlik güçlerinin Turgut Özal  Mahallesi'nde ilerleyişi ise sürüyor. Sokak sokak ilerleyen TSK ve emniyet  unsurları, tuzaklanan el yapımı patlayıcıları imha ediyor. Güvenlik güçleri  ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da gün yüzüne  çıkıyor.Turgut Özal Mahallesi'ndeki Atatürk Ortaokulu'nu bir süre  karargah gibi kullanan teröristler, güvenlik güçlerinden kaçarken okulu ateşe  verdi.

Birçok malzemenin kullanılamaz hale geldiği yangında okulda büyük  hasar oluştu.Operasyonun devam ettiği ilçede, güvenlik güçleri, alınan  arama kararı kapsamında şimdiye kadar 2 bin 300 evde arama yaptı. Arama  çalışmaları ilçe merkezinin yüzde 75'inde tamamlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...