Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır Valisi: Yüzde 98'i temizlendi

Düzenleyen:
Diyarbakır Valisi: Yüzde 98'i temizlendi

GÜNDEM Haberleri

Terör operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Aksoy, 6 mahallede yüzde 98'lik bir bölümün temizlendiğini söyledi. Vali Aksoy, şu ana kadar 7 çukurun kapatıldığını, 254 barikatın da kaldırıldığını açıkladı. Vali Aksoy, 4 bin 500 ailenin Sur'dan taşındığını da belirtti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, devam eden terör operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Aksoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yüzde 98'i temizlendi"

6 mahallemizdeki sıkıntılı bölgenin bugün itibariyle yüzde 98'lik kısımı temizlenmiştir, yüzde 2'lik kısmı kalmıştır.

7 çukur kapatıldı, 271 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi, 254 barikat kaldırıldı.

Sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi adına hassasiyet gösterildi. Anonslar yapılmak suretiyle, sivil vatandaşlarımızın güvenli bölgeye taşınması için birçok çalışma gerçekleştirildi.

Sur'daki operasyonlarda 3 terörist teslim oldu.

"4 bin 500 aile diğer bölgelere taşındı"

6 mahallemizde, 24 bin insanımız yaşıyordu ve bunların büyük bir kısmı yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yaklaşık olarak 4 bin 500 aile diğer bölgelere taşındılar. Bir kısmı ev kiraladı, bir kısmı akrabalarının yanına gitti. Gidecek yeri olmayan aileleri biz otellerde misafir etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 801 aile misafir ettik. Taşınan ailelere Ocak ve Şubat ayında biner lira yardım yaptık. Bugüne kadar biz yaklaşık olarak 5 bin aileye 3,5 milyon lirası Başbakanlık'tan olmak üzere toplam 10 milyon 769 bin lira nakdi yardım onlara yapılmıştır. Bunun dışında, Sur içerisinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede, çatışmaların az yaşandığı bölgede yaşanan vatandaşlarımızı 200 bin koli gıda yardımı gerçekleşmiştir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...