Metrobüs Gana'ya gidiyor!

Düzenleyen:
Metrobüs Gana'ya gidiyor!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana'da Mahama İş Forumu'nda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana'da iş adamlarına seslenerek iki ülke arasında ticaret rotası çizilmesine dikkati çekti. Erdoğan ayrıca Gana'nın başkenti Akra'da kullanılabilmesi için İstanbul'daki metrobüs projesinin inceleneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
"Biz Afrika'da Büyükelçilikler açtık ve açmaya devam ediyoruz. Afrika'nın tamamında Büyükelçilik açabilmek hedefimiz. Gana'da enerji ihtiyaçlarını giderme konusunda Türk firmalarının olumlu çalışmalarından gurur duydum. THY'nin buraya haftanın her günü seyahati var. Haftada 7'den 14'e bu seferler çıkacak. Türk inşaat firmalarının buradaki çalışmalarını başarıyla sürdüreceğine inanıyorum. Ticari alanda sağlam ve güçlü bir rota çizebiliriz.

İstanbul'daki metrobüs sistemi farklı bir gelişmeye fırsat hazırladı. Gana da bizim bu sistemimizi incelemeye geleceklerdir. Bu sistem Gana'nın başkenti Akra'da kullanılabilir. Kazan-Kazan düşüncesine inanıyoruz. Önemli avantajlar içeren çalışmalar yapacağız.

Sayın Başkan bana 'Türkiye, Avrupalı gibi iş yapar, Asyalı gibi fiyat verir' dedi. Burada iş adamlarımız için fırsat çok. Bu anlaşmalar ziyaretimize katkılar sağlayacaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...