PKK Kuzey Irak'ta eylem hazırlığında

Düzenleyen:
PKK Kuzey Irak'ta eylem hazırlığında

GÜNDEM Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) dış ilişkiler sorumlusu Hemin Hawrami, terör örgütü PKK'ya yakın grupların Süleymaniye'de hükümet binalarına saldırı hazırlığında olduğunu söyledi.

Hawrami, Erbil merkezli Rudaw televizyonuna yaptığı açıklamada,  "PKK'ya yakın silahlanmış ve hükümet karşıtı bazı taraflar, Süleymaniye il  merkeziyle Keledıze ve Ranya ilçelerindeki hükümet binalarına saldırı hazırlığı  yapıyor. KDP olarak bu provokatör girişimler hakkında tüm belgeler elimizde  mevcut" ifadesini kullandı.

Söz konusu saldırı planının ifşa edilmesi ve gerekli önlemlerin  alınması için bölgedeki siyasi partilerle toplantı yaptıklarını belirten Hawrami,  hükümete baskı uygulamak için yapılacak tüm saldırı planlarının bölgedeki  başkonsolosluk ve ülke temsilcilikleri ile de paylaştıklarını ve kaos girişimli  tüm saldırılara hazırlıklı olmalarını istediklerini aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...