Genelkurmay: Tüm Türkiye hava sahasında...

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Genelkurmay: Tüm Türkiye hava sahasında...

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı tarafından tüm Türkiye hava sahasında muharip ve destek unsurlarının katılımıyla 27-31 Mart 2016 tarihlerinde ‘Volkan-2016 Tatbikatı’ yapılacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Volkan-2016 Tatbikatı, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı tarafından tüm Türkiye hava sahasında muharip ve destek unsurlarının katılımıyla 2-9 Mart 2016 tarihlerinde bilgisayar destekli komuta yeri, 27-31 Mart 2016 tarihlerinde ise fiili uçuşlu olarak iki safhada icra edilecektir” denildi.

Tatbikatın maksadının büyük çaplı bir hava harekatının komuta ve kontrolünü tek merkezden yönetmek, hava harekatını geceden gündüze devamlılık arz edecek şekilde planlamak ve icra etmek, Hava Harekat Merkezi personelinin ve birliklerin harbe hazırlık seviyelerini en üst seviyeye çıkarmak olduğu belirtildi. Tatbikatın fiili uçuşlu bölümüne Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16, F-4E 2020 muharip uçaklarının yanı sıra, Havadan Yakıt İkmal, Havadan İhbar ve Kontrol, A400M, C130, C160, CN235 nakliye uçakları ile helikopterler ve hava savunma sistemlerinin katılacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...