Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 teröristin silahları Çek yapımı CZ-25

Düzenleyen:
2 teröristin silahları Çek yapımı CZ-25

GÜNDEM Haberleri

Teröristler saldırılarda Çek yapımı Ceska Zbrojovka CZ 25 marka otomatik tabanca kullanmışlar.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda kadın teröristlerden uzun namlulu silah, Taksim Meydanı ile Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırılarda kullanılan Çek yapımı Ceska Zbrojovka CZ 25 marka otomatik tabanca çıktı.

40 MERMİ ATABİLİYOR
Çek Cumhuriyeti menşeli Ceska Zbrojovka’nın (CZ), tasarımcısı, o dönem CZ fabrikasının baş mühendisi olan Jaroslav Holecek. Üretimi yapılmayan ve nadir bulunan ‘otomatik tabanca’, 3.5 kilogram ağırlığında ve 28.4 santimetre namlu uzunluğuna sahip. 7.62 ve 9 mm çapında mermi atan modelleri de olan silahın şarjörü, mermi çapına göre 24-40 mermi alabiliyor. Tetiğe hafif basıldığında tek tek, tam basıldığında şarjörü boşaltana kadar ateş edebiliyor.
2 teröristin silahları Çek yapımı CZ-25

NERELERDE KULLANILDI?
Dolmabahçe Sarayı’nın önünde nöbet tutan polislerin bulunduğu kulübeye karşı kullanıldı. Taksim Meydanı’nda nöbet tutan polislere yönelik 30 Ocak 2015’te Elif Sultan Kalsen tarafından düzenlenen saldırıda da CZ kullanıldı. Dolmabahçe Sarayı giriş kapısında nöbet tutan polislere 19 Ağustos 2015’te Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta tarafından düzenlenen saldırıda da teröristlerin elinde CZ vardı.

HABERTÜRK

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...