Başbakan Davutoğlu: 'Fezlekeler Meclis'e gidiyor'

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu: 'Fezlekeler Meclis'e gidiyor'

GÜNDEM Haberleri

İran ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, fezlekelerin Meclis'e gönderileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "HDP'li vekillerin Meclis'te bulunması sorumluluktur, sorumsuzluk değil. Bölge halkı bu provokasyonlara uymadı, çok teşekkür ediyorum. Fezleke konusunda gereken zamanda gerekeni yaparız." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"SİLOPİ'DE EĞİTİM NORMALE DÖNMÜŞ"


"Silopi'de eylem planı çerçevesinde önemli temaslarda bulunduk. Silopi'de 1 okul hariç eğitim hayatı normale döndü. Bunu gördük. Öğrenciler, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını sırayla okudu. Bu ülkedeki tüm vatandaşlarımız eşittir. Cizre ve Sur'da da Silopi'deki uygulamaların devam edileceğini belirtmek isterim. İlçede imar faaliyetleri çerçevesinde altyapı gözden geçirilecek. Kapsamlı bir imar seferberliği yarından itibaren başlıyor. Bunun için gece-gündüz çalışacağım. Terörle mücadelede en zorlu aşama halkın umudunu kaybetmemesidir.

"FEZLEKE KONUSUNDA GEREKEN ZAMANDA GEREKENİ YAPARIZ"

HDP'li vekillerin Meclis'te bulunması sorumluluktur, sorumsuzluk değil. Bölge halkı bu provokasyonlara uymadı, çok teşekkür ediyorum.

Teröre destek vermeyi toplum vicdanı kabul etmez. HDP'lilerle ilgili fezlekeleri Meclis'e göndereceğiz. Kimse terörü meşru kılamaz, buna tahammül etmeyiz. Gereken adımı en doğu zamanda tereddütsüz atacağız. Bütün partiler teröre karşı birleşmeli ve ortak adım atılmalı. 

Vekiller hakkındaki fezleke bir siyasi rövanş değildir. Dokunulmazlığın siyasi kürsü ile ilgili olan kısmını savunacağız ama terör örgütüne destek verenlerin de TBMM'de olmaması gerekiyor.

Umarım HDP'li vekiller, dünyada hiçbir şekilde olmayacak bir tarzda teröre taviz konusunda bu durumlarını sürdürmezler. Eminim birçok HDP vekilleri de HDP'nin bu durumuna tepki gösterirler. Bunları bir parti meselesi olarak görmemek lazım.

Ben buradan HDP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza öncelikle sesleniyorum. Sizler de sesinizi yükseltiniz ve onlara böyle aymazca, sorumsuzca tutum içine giren milletvekillerine 'Biz sizi Ankara'ya bunun için göndermedik' diye sesinizi yükseltin. Bugün Silopi'de yükselen sesi ben gördüm. Silopi'deki yükselen ses bu siyasi zihniyete meydan okuyan bir sesti.

HDP'Lİ ESKİ MÜFTÜ TERÖRE FETVA VERİYOR MU?

HDP Milletvekili eski müftü Nimettullah Erdoğmuş, bu terör saldırılarına fetva veriyor mu? Alçakça bir saldırıdan sonra taziyeye giden Milletvekili ile yan yana oturmayı içlerine sindiriyorlar mı? 

Aynı şekilde CHP, MHP'nin de bu konularda bir tutum içine gireceğinden eminiz. Hem oy veren HDP'liler hem de şu anda mecliste bulunan ve bu tutumu onaylamadığını düşündüğüm bir çok HDP'li var. Onların da seslerini yükseltmeleri lazım. DHKP-C terörüne CHP'den tepki bekliyorum.

"İRAN'LA SON 13 YILDA NE KADAR MESAFE KAYDETTİĞİMİZİ HERKES BİLİR"

Başbakan olarak İran'a gerçekleştireceğim ilk ziyaret olacak. Doğu komşumuza ikili görüşme için İran'a ziyarete gidiyorum. İran'la ilişkilerimizin son 13 yılda ne kadar mesafe kaydettiğini herkes bilir. İran'ın önemli bir enerji üreticisi, Türkiye'nin önemli bir geçiş yolu olması önemli. Türkiye ile İran arasındaki görüşmelerimiz kapsamında planlamalar yapacağız. 2010 yılında nükleer müzakerelere katkıda bulunmuştur. Dost bir ülkenin yaptırımlara maruz kalmaması için, BM'de tutunduğumuz tutumu da bütün dünya biliyor. Şimdi İran'ın gerçekleştirdiği nükleer anlaşma bizi çok memnun etmiştir.

"İRAN'LA TARİHİ DERİNLİĞE SAHİBİZ"

Görüş ayrılıkları ülkeler arasında doğaldır. Dolayısıyla biz İran'la tarihi derinliğe sahibiz ve bu bağlamda düşüncelerimizi paylaşırız. İran'da kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağız. Bölgesel gelişmeler bağlamında istişarelerimizin teyidi bağlamında güçlü mesajlar vereceğiz.

İRAN'DA IRAK VE SURİYE MESELELERİ MASADA OLACAK

Ekonomilerimiz birbirini tamamlayıcı durumda. İran'a ambargoların kalkması bizi memnun etti. Başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgesel meseleleri de İran ile ele alacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...