TSK'da o isim görevden alındı!

Düzenleyen:
TSK'da o isim görevden alındı!

GÜNDEM Haberleri

Köse’nin, takipsizlikle sonuçlanan “Kozmik Oda” soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen usulsüzlüklere ilişkin görevden alındığı ileri sürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın imzasıyla görevinden alındığı öğrenildi.

Köse'nin, takipsizlikle sonuçlanan "Kozmik Oda" soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen usulsüzlüklere ilişkin görevden alındığı ileri sürüldü.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast ihbarı ile başlatılan ve Genelkurmay'a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda "Kozmik Oda"ya girilmesine neden olan soruşturmaya ilişkin, Ankara Başsavcılığı 5 yıl 3 ay sonra takipsizlik kararı vermişti. Dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun tutuklanması ve yerine Köse'nin atanmasından sonra 25 Şubat 2013'te mahkemeden karar alınıp muhafaza altındaki harddisk ve 16 Numaralı odadaki dokümanlar incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi.

HSYK dosyasında, "o dönem paralel yapının etkin olduğu TÜBİTAK'ta harddisklerin çözümünün yaptırılarak sızdırıldığı" bilgisine yer verildi.
Köse'nin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın imzasıyla adli müşavirlik görevinden alındığı öğrenildi. (Habertürk)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...