Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mardin Valiliği şehitler için taziye çadırı kurdu

Düzenleyen:
Mardin Valiliği şehitler için taziye çadırı kurdu

GÜNDEM Haberleri

Mardin'de PKK'lıların saldırılarında sehit düşen güvenlik görevlileri için valilik tarafından kurulan taziye çadırına Mardinli vatandaşlar akın etti. Taziyeye gelenlere de acı kahve ikram edildi.

Mardin'de son 3 gün içinde PKK'lıların saldırılarında sehit düşen 3'ü asker, 2'si polis memuru 5 güvenlik görevlisi için valilik tarafından kurulan taziye çadırına halkın ilgisi yoğun oldu. Taziyeye gelenlere bölgede 'mırra' olarak adlandırılan ve acıların ortak olduğu anlamına gelen acı kahve ikram edildi. Taziye çadırının kurulduğu bölgede bulunan DBP il binası gören bölge olası bir taşkınlığa neden olmamak için branda ile kapatıldı.

BOŞ BİR ALANA TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde PKK'lıların düzenlediği saldırılarda şehit olan Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdil Kadir Çelik, Uzman Çavuş Mehmet Karadal, polis memurları Ercan Günay ve Murat Dündar için bugün valilik tarafından Yenişehir Mahallesi'nde boş bir alana taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırının kurulduğu bölgeye 10 metre mesafede bulunan ve kapısında tabelası asılı bulunan DBP binasının olası bir taşkınlığa neden olmamak için branda çekilerek görülmesinin önüne geçildi. Şehitler için kurulan taziye çadırına aralarında kadınların da bulunduğu Mardinliler akın ederken, şehitler için dualar edildi. Taziyeye katılanlara bölgede 'mırra' olarak adlandırılan ve acıların ortak olduğu anlamına gelen acı kahve ikram edildi.

"MARDİN HALKI KENDİ ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKTI"

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, taziyeleri Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaettin Karsavuran, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile birlikte kabul etti. Şehitlerin fotoğraflarının da bulunduğu taziyede konuşan Vali Koçak, Mardin halkının, şehitlerini bağrına bastığını ve kendi şehidi olarak sahiplendiğini belirterek, şehitlerine sahip çıktığı gibi taziyeye de sahip çıkmalarının birlik ve beraberlik mesajı vermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Koçak, "Bugün burada Mardin halkı kendi şehitlerine sahip çıkmış, polis ve askerimizin acılarını paylaşmışlardır. Burada hayatlarını kaybeden güvenlik personellerimiz halkının can güvenliğini, asayişini sağlamak uğruna görev yapan, her şarta ve her koşulda mesai metfunu gözetmeksizin, her türlü fedakarlığı yapan arkadaşlarımızdı" dedi.

VALİ ZORLU ÇADIRDAN AYRILMAYACAK

Vali Koçak, zorunlu ihtiyaçlar dışında 3 gün boyunca taziye çadırından ayrılmayacağını belirterek huzur ve barışın sağlanması için ailelere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, "Kötülük planlayanlar emellerine ulaşamayacak. Sevgi, şefkat, sabır ve metanetle hareket ettik. Biz bir adım attığımızda Mardinliler bize iki adım yaklaştı. Kurulan taziye çadırı, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Birileri huzuru bu ile fazla gördü. Bunun için bu kötü tezgahı kurdular, polis ve askerlerimizi şehit ettiler. Bu acılarımızı yüreğimize gömeceğiz. Sevgi ve şefkat ile yeşereceğiz. Acımızı paylaşmak için binlerce Mardinli geldi, bizi yalnız bırakmadılar. Biz bu ilgiden memnunuz. Bu davranışın teröre, şiddete çok güzel bir cevap olduğuna inanıyoruz" dedi. Vatandaşlarda sehitlerine sahip çıkmak için taziyeye geldiklerini dile getirdi.

NUSAYBİN SALDIRISI SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lıların Bölge Trafik İstasyonu ile lojmanlarına en az 1 ton bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında polis memurları Ercan Günay ile Murat Dündar, şehit olmuş aralarında sivil ve polis ailelerinden olmak üzere 53 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından geniş çaplı araştırma yapan güvenlik güçleri intihar saldırısı düzenleyen PKK'lının kimliğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...