'Kaçak' iddialarına cevap, işte sarayın tapusu

Düzenleyen:
'Kaçak' iddialarına cevap, işte sarayın tapusu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin tapusunu ortaya çıkartan AK Partili Orhan Deligöz, tapusu olmayan Çankaya Köşkü için de çalışmaya başlayacağını söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Cumhurbaşkanlığı külliyesinin kaçak olduğuna dair iddialara AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’ün çıkardığı tapu senedi ile son nokta konuldu. Meclis Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde konuşan AK Partili Deligöz, ‘Kaçak Saray’ iddialarına cevap verdi. Ardından da külliyenin tapusunu gösterdi. Deligöz, Meclis binasının da 26 yıl boyunca iskan tapusunun olmadığını hatırlatarak, bu tapunun daha sonra merhum Özal’ın başbakanlığı döneminde çıkarıldığını hatırlattı. Deligöz, elinde külliyenin tapusu tutarak milletvekillerine şöyle seslendi:  “Tapu kayıtlarında ‘arsa, tarla ve harap bağ’ olarak gözüken, halen iskanı olmayan, Çankaya Köşkü’nde Millî Şef İsmet İnönü, tam 11 yıl 6 ay 11 gün Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. İnşallah, bu Çankaya Köşkü’nün de tapusunu çıkarmak iktidarımıza nasip olacaktır. Cumhurbaşkanımız Çankaya Köşkü’nü kullansaydı eğer, eminim ki, siz yine buraya da ‘kaçak’ diyecektiniz. Çünkü sizin derdiniz üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Ey CHP’liler, sizin gibi sol zihniyetli birkaç mimarın konuyu mahkemeye taşımasından dolayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin tapusunu almak gecikmiştir. Ama şimdi tapusu işte burada. Şu anda artık sözün bittiği yerdir, tapu elimizdedir. İyi bakınız, isteyen tapu müdürlüğünden gidip alabilir.”

TAPUYU NASIL ÇIKARDI?
Deligöz,  gazetemizin sorusunu üzerine de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin tapusunu çıkarma hikayesini anlattı. Siyasete girmeden önce, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde daire başkanlığı yaptığını ifade eden Deligöz, bu sebeple tapu işlemlerinin nasıl yapıldığını iyi bildiğini hatırlattı. Deligöz, “Sürekli külliye ilgili iddiaların gündeme getirilerek Cumhurbaşkanımızın yıpratılması zorumuza gidiyordu. Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin bilgisi dahilinde Tapu Kadastro’daki işlemleri takip ederek iskan tapusunu çıkardık. Bundan sonraki işimiz Çankaya Köşkü’nün tapusunu çıkarmak olacaktır. Ben de yine bunun takipçisi olacağım” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...