PKK'lılardan itiraflar: Sur’da 500 terörist bulunuyor

Düzenleyen:
PKK'lılardan itiraflar: Sur’da 500  terörist bulunuyor

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde örgütten kaçtıktan sonra babası ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giden 17 yaşındaki E.Y, polise teslim oldu.

Bölgedeki terör örgütü üyeleri hakkında bilgi veren E.Y, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. İddianamede ifadesine yer verilen E.Y, Kobani’de yaşananlardan etkilenerek dağa gitmek istediğini, tanıştığı Havva B. ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bulunan terör örgütü PKK’ya katıldığını, burada silah kullanma ve ideolojik eğitim aldığını kaydetti. Eğitimin ardından gruplar halinde Suriye’ye geçtiklerini aktaran E.Y, “Örgütün ve dağdaki yaşam şartlarının bizlere anlatılan gibi olmadığını gördüm. Her şeyi yeni katılanlara yaptırıyorlardı. Onlarda Allah inancı yoktu. ‘Evime dönmek istiyorum’ dediğimde, ‘Aldığın eğitimden hiçbir kazanım elde edememişsin’ diyerek, beni Suriye’den Irak’ın kuzeyine gönderdiler. Orada yaklaşık 22 gün eğitim gördük” dedi. Nöbet tuttuğu sırada örgütten kaçmak isteyen “Zehra” isimli biriyle tanıştığını ifade eden E.Y, birlikte örgütten kaçarak, yaklaşık 11 saatlik yolculuğun ardından bir köydeki Hristiyan aileye sığındıklarını belirtti. Pişman olduğu için kendi rızasıyla teslim olduğunu vurgulayan E.Y, “Dağ kadrosunda ‘Destan’, Sur’da ise ‘Berfin’ kod ismini kullandım. Sur ilçesinde 4 suikastçı, ‘Şenda’ kod ismini kullanan kadın ile 4 keskin nişancı, 2 biksici, 2 roketçi, kırsaldan gelen 150 örgüt mensubu ile 350 YDG-H üyesi bulunuyor” ifadelerini kullandı. İddianamede tutuklu sanık E.Y. hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...