Volkan Bozkır'dan ABD ve BM'ye Suriye uyarısı!

Düzenleyen:
Volkan Bozkır'dan ABD ve BM'ye Suriye uyarısı!

GÜNDEM Haberleri

New York Başkonsolosluğu'nda Türk toplumu temsilcileri ile bir araya AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Batılı ülkelere, illegal göçle mücadele için öncelikle Suriye'deki problemin ortadan kalkması lazım geldiğini anlattıklarını vurguladı.

Bozkır, "Suriye'ye huzur avdet etmezse, insanlar öldürülmeye, bombalanmaya, terör saldırıları olmaya devam ederse bugünkü rakamların belki ikiye katlanabileceğini ve ülkelerin istiap hadlerini aşarak problemin hiç çözülemez hale geleceğini yıllardan beri söylüyoruz. Mülteci problemi çözülmezse, sadece Halep'te 1 buçuk milyon insan daha hareketlenebilir. Bütün Suriye'de tabi 3 buçuk milyon insan daha göçmen haline gelebilir. Bu tabii ne Türkiye'nin ne birkaç ülkenin üzerine sorumluluk yüklenerek ortadan kaldırılabilecek bir sıkıntı değil" dedi. Öte yandan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB’nin Türkiye ile birlikte çalışması durumunda sığınmacı probleminin kontrol altına alınacağını söyledi. Çipras, 2.5 milyonun üzerinde sığınmacının bulunduğu Türkiye’nin büyük bir yük taşıdığını da belirtti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...