Teslim olan kadın teröristten şoke eden itiraflar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Teslim olan kadın teröristten şoke eden itiraflar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teslim olan kadın terörist, terör örgütü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sur'da 4 keskin nişancı ve 400'e yakın örgüt üyesi olduğunu söyleyen kadınterörist, örgütün anlatıldığı gibi olmadığını, onlarda Allah inancının olmadığını belirtti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise teslim olan terör örgütü PKK üyesi E.Y. hakkında hazırlanan iddianamede 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde örgütten kaçtıktan sonra babası ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giden 17 yaşındaki E.Y, polise teslim oldu. Bölgedeki terör örgütü üyeleri hakkında bilgi veren E.Y, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

"Onlarda Allah inancı yoktu"
E.Y. de Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlardan etkilenerek dağa gitmek istediğini, tanıştığı Havva B. ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bulunan terör örgütü PKK'ya katıldığını, burada silah kullanma ve ideolojik eğitim aldığını kaydetti.

Eğitimin ardından gruplar halinde Suriye'ye geçtiklerini aktaran E.Y, ifadesinde şunlara yer verdi:
"Örgütte kaldığım sürede hiçbir silahlı eyleme katılmayarak sadece nöbet tuttum. Katılım sonrasında örgütün ve dağdaki yaşam şartlarının bizlere anlatılan gibi olmadığını gördüm. Örgütte tabur komutanı olarak görev yapan kişiyle hakkımda duygusal ilişki yaşadığım şeklinde dedikodular çıktı. Her şeyi yeni katılanlara yaptırıyorlardı. Onlarda Allah inancı yoktu. Terör örgütü üyelerine 'Sizlerin yaşamı göründüğü gibi değil, evime dönmek istiyorum' dediğimde, 'Aldığın eğitimden hiçbir kazanım elde edememişsin' diyerek, beni Suriye'den Irak'ın kuzeyine gönderdiler. Orada yaklaşık 22 gün eğitim gördük."

Sur'da 400 örgüt mensubu bulunuyor
Pişman olduğu için kendi rızasıyla teslim olduğunu vurgulayan E.Y, "Dağ kadrosunda 'Destan', Sur'da ise 'Berfin' kod ismini kullandım. Sur ilçesinde 4 suikastçı, 'Şenda' kod ismini kullanan kadın ile 4 keskin nişancı, 2 biksici, 2 roketçi, kırsaldan gelen 150 örgüt mensubu ile 350 YDG-H üyesi bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...