6 terörist cezaevinden böyle firar etmiş!

Düzenleyen:
6 terörist cezaevinden böyle firar etmiş!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda 6 terör üyesi mahkum böyle firar etmiş!

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda dün 6 terör üyesi mahkum firar etti. Firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları belirlendi. Kayapınar ilçesindeki Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda sabah yapılan sayımda 6 mahkumun olmadığı fark edildi. Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık suçlarından cezaevindeki mahkumların firar etmesiyle ilgili araştırma başlatıldı. Firari mahkumlar arasında Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan 25 Eylül 2013'te tünel kazıp firar ettikten sonra yakalananların da yer aldığı öğrenildi. Firarilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine de bilgi verildi.

Yatak çarşaflarını birbirlerine bağlamışlar
Firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları belirlendi. Mahkumların gece görüş mesafesinin daha düşük olduğu yağışlı havada firar ettiği tahmin ediliyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin şüpheli sıfatıyla İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınıyor. Öte yandan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 6 mahkumun firar ettiği Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda incelemelerde bulundu. Olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Aksoy, daha sonra cezaevinden ayrıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...