Gizli tanık: Cesetleri pencereden attılar

Düzenleyen:
Gizli tanık: Cesetleri  pencereden attılar

GÜNDEM Haberleri

Kobani olayları sırasında Diyarbakır’da Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesine ilişkin davada iki gizli tanığın ifadeleri duruşmaya damga vurgu.

Ebru Karatosun ANKARA
Gizli tanık Tunç, “Kalabalık koşarak Yasin Börü ve arkadaşlarının saklandığı apartmana girdi. Daha sonra Uğur Doğanay perdelerle kendisini yukarıdan sarkıtarak içeri girdi. Ve 3-4 dakika sonra birkaç el silah sesi geldi” dedi. Silah sesinden yaklaşık 5 dakika sonra ise cesetlerin pencereden aşağıya atıldığını öne süren gizli tanık, “Uğur Doğanay’ın annesi Yıldız Doğanay Yasin Börü’nün cesedinin başına gidip IŞİD diyerek tükürdü” diye anlattı. Bunun üzerin mahkeme başkanı Musa Yeşil, dosyada yer alan Yıldız Doğanay’a ait fotoğrafı tutuklu sanık Uğur Doğanay’a gösterildi. Doğanay, “Evet fotoğraftaki kişi annem” dedi.
Ayrıca gizli tanık Tunç, fotoğrafı gösterilen sanıklardan Ahmet Arif Yusufoğlu, Cevher Türk’ü tanıdığını söyledi. Birisinin elinde bıçak diğerinin elinde ise satır olduğunu iddia etti.
Mahkemenin dinlediği “Zümrüt” kod adlı kadın gizli tanık ise kalabalığın apartmanın kapısına dayandığını ve birisinin elinde dinamit olduğunu anlatarak, “Kapıya dayanmış açmalarını istiyorlardı. Açmamaları halinde dinamitle patlatacaklarını söyleyerek tehdit ediyorlardı” diye konuştu. Teşhis için kameradan gösterilen bazı kişileri tanıdığını söyleyen gizli tanık, birçoğu için ise yüzleri kapalı olduğu için tanıyamadığını belirtti. 
Bir başka sanık için ise çok net olarak tanıdığını ve kapıya dayananlar arasında yer aldığını hatta olay sonrası bıyıklı olmadığını sonradan bıyık bıraktığını itiraf etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...