Sur'dan tahliye edilen DBP İlçe Başkanı tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sur'dan tahliye edilen DBP İlçe Başkanı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü bölgeden tahliye edilenlerden DBP Bağlar Eş Başkanı Rihan Kavak Özbek'in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Terör örgütüne yönelik yürütülen müşterek operasyona 2 Mart günü ara verilen süreçte oluşturulan koridordan güvenli bölgeye tahliye edilen 9'u 18 yaşından küçük 20 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

11 SERBEST BIRAKILDI

Adliyeye çıkarılan ve savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Özbek ile biri 18 yaşından küçük 8 şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 11 kişi serbest bırakıldı.

    
BİR KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILMIŞTI

Söz konusu bölgeden valiliğe ulaşan talep doğrultusunda operasyona ara veren güvenlik güçlerince, biri bebek, 15'i çocuk, 8'i kadın, 2'si yaralı 43 kişi tahliye edilmiş, bir kişinin de cesedi çıkarılmıştı.

DÜN DE 14 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ!

Önceki gün adliyeye çıkarılan 9 kişiden, 2'si "silahlı terör örgütüne üye olmak", 4'ü ise "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmıştı. Dün de aynı bölgeden 1'i çocuk 14 kişi tahliye edilmişti. 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...