Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilis’e 8 Katyuşa düştü Fırtınalar DAEŞ’i vurdu

Düzenleyen:
Kilis’e  8 Katyuşa  düştü Fırtınalar  DAEŞ’i vurdu

GÜNDEM Haberleri

DAEŞ militanları tarafından ateşlenen roket mermilerden biri yerleşim birimine düştü

Türkiye’nin Kilis sınırında dün sıcak saatler yaşandı. Şehrin sınır hattındaki Arpakesmez Köyü’nde boş araziye sabah saatlerinde Suriye tarafından ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından angajman kuralları kapsamında sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle ateşin açıldığı DAEŞ denetimindeki bölgeye top atışlarıyla misilleme yapıldı. Saat 14:00 sıralarında ise Kilis’e 8 Katyuşa mermisi düştü. Mermilerin çoğu boş araziye düşerken bir Katyuşa mermisi, Kazım Karabekir Mahallesinde yerleşim yerlerine isabet etti. Roket mermisinden kopan parçadan yaralanan Sıdıka Mavzer (54), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çevre yolunda seyreden bir otomobile de şarapnel parçaları isabet etti. Araçta bulunan Utku (6) ve Mert Özkan (4) adlı kardeşler yaralandı. Yaralı çocuklar Kilis Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep’e sevk edildi. Ancak Mert Özkan yolda hayatını kaybetti. 
TSK ANINDA KARŞILIK VERDİ
Askeri kaynaklar, düşen mermilerin Katyuşa roketatarına ait olduğunu belirterek, mermi izinden atışın DAEŞ mevzilerinden yapıldığının tespit edildiğini açıkladı. Askeri kaynaklar saldırının ardından sınırda konuşlu Türk topçu birliğinin DAEŞ mevzilerini Fırtına obüsleri ile vurduğunu kaydetti. 
OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, halka “kalabalık yerlerden uzak durun” çağrısı yaptı. Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'yla görüşüldüğünü ifade eden Başkan Kara, “NATO'ya sesleniyorum; eğer DAEŞ'le mücadele varsa, angajman kuralları çerçevesinde bu sınır NATO sınırıysa acil müdahale edin. DAEŞ özellikle hastane tarafına doğru bilinçli şekilde atış yaptı” diye konuştu. Valilik de saldırı sonrası şehirdeki okulları tatil etti ve öğrenciler evlerine gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...