Sokak sokak zimmetlenecek

Düzenleyen:
Sokak sokak zimmetlenecek

GÜNDEM Haberleri

Kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentteki mahallelerde vatandaşların kendini güvende hissedebileceği mesafede polis merkezleri oluşturacaklarını söyleyen Bakan Ala, ‘Sokaklar polise zimmetlenecek’ dedi. Ala, Sur'daki operasyonların yüzde 70'inin bittiğini 21 Mart'a kadar ​operasyonların tamamlanacağını düşündüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadeleye yönelik yeni güvenlik konseptini önemli açıklamalar yaptı.Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentte mahallelere vatandaşın kendisini daha güvende hissetmesi ve hemen ulaşabilmesi için polis merkezleri oluşturulacağını belirten Ala, “Sokak sokak, mahalle mahalle kimin sorumlu olduğu, görevlisi kim, sorumlusu kim belli olacak, böyle bir anlayışa geçiyoruz” dedi.

Büyükşehirlerde de tedbirleri artırdıklarını belirten Ala, polis, Jandarma ve özel güvenliğe yönelik habersiz denetimler yapacaklarını, AVM'ler, havaalanları, stadyumlar gibi özel güvenliğin görev yaptığı tüm alanların da habersiz denetimler kapsamında olduğunu açıkladı.
Milliyet'te yer alan açıklamalarında Bakan Ala, Sur'daki operasyonların yüzde 70'inin bittiğini 21 Mart'a kadar operasyonların tamamlanacağını düşündüğünü söyledi.
Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak'ın merkezinde bazı mahallelerinde çukur ve barıkatlar olduğunu belirten Ala " Şimdi buralar da temizlenecek. Belli bir planlama ile yapılıyor. HDP'den seçilmiş belediyeler. Dargeçit'te belediyenin traktöründen bir cephanelik çıkıyor. Belediyenin iş makinesi gidip oraları kazıyor. Demokrasi içinde, vatandaşı yanınıza alarak mücadele yürütüyorsunuz. Bu uzun sürebilir zaman alabilir. Ama doğru olanı yapmak durumundayız" dedi. Ala şöyle devam etti:

Sokak sokak zimmet
(Buralarda yeni güvenlik konsepti ne olacak, ne düşünülüyor?) Bir daha tekrar etmemesini sağlayacak güvenlik hizmetlerinin gözden geçirilmesi söz konusu. Mahallelerde yeniden polis merkezleri, önleyici güvenlik hizmetinin daha fazla sunulacağı polis merkezleri, bazı yerlerde korucular bazı yerlerde jandarmanın bulunma şeklini ve noktasını artırıyoruz. Bazı mahallelere yeni merkezler kurulacak. Sorun çıkmadan, kendini güvende hissedebilecekleri, örgüte karşı daha kolay ulaşabilecekleri, kendilerini daha emniyetli hissedecekleri mesafede konuşlandıracağız polis merkezlerini.
Belli polis noktaları asayiş hizmeti sunacak, belli polis noktalarını da mahalleleri dikkate alarak serpiştireceğiz. Mahallerde bir olay çıkmadan, çıktıktan sonra da anında müdahaleyi mümkün kılacak yeni bir konsept.
İkincisi gece de hizmeti sadece devriye şeklinde değil, vatandaşın, daha görünür, hissedeceği güvenlik sağlayacak mekanizmaları oluşturuyoruz. Şimdi eskiden bekçiler vardı. Yine sokak sokak, mahalle mahalle kimin sorumlu olduğu belli olacak, görevlisi kim sorumlusu kim, böyle bir anlayışa geçiyoruz. Yani sokak sokak, mahalle mahalle güvenlik ve asayiş hizmetini sunacak olan ve oranın düzenini sağlayacak olan mekanizma ve kişiler belli olacak. Taşrada korucu. Jandarma bölgesinde jandarma. Bekçiler hâlâ var. Ve gece sorumluluğu üstlenecek olanlar.
Bekçilik sistemi gibi aslında. Gece daha görünür olacak. Vatandaşın sokağında emniyetini hissedeceği bir düzeni gözden geçiriyoruz. Ayrıca bütün bakanlıklar sosyal yarayı saracak tedbirleri alıyor. Cizre'de geri geldiklerinde devleti bulacaklar.

İkiz plaka
İkiz plaka sisteminin engelleyecek tedbirlerin alınmaya başlandığını altını çizen Ala, 21 belediye başkanının görevden alındığını söyledi. Daha önce soruşturma açılmasına rağmen Cizre'de duvarlara, evlere yeniden yazılar yazıldığı, operasyonlarda hak ihlallerinin olduğu iddiaları konusunda da araştırma ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti
24 terör saldırısı önlendi
İki ayda 24 terör saldırısının gerçekleşmeden önlendiğini açıklayan Ala, HDP'li vekillerin dokunulmazlığı konusunda da "Teröristlere yardım eden, teröristlerle irtibatı tespit edilmiş milletvekillerine ilişkin prosedür Meclis'e gelecek ve milletin hissiyatının Meclis'e yansıyacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...