Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Naksan Holding'e FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Naksan Holding'e FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na finans sağladıkları iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında Naksan Holding'deki arama yapıldı. Operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Elmacı Pazarı ve İnönü Caddesi'ndeki 4 iş yerine operasyon düzenledi. İş yerlerindeki bazı evrak, doküman ve bilgisayar belleklerine el konuldu.
FETÖ/PDY'ye finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Zanlıların, sorguları sürüyor.
Operasyon kapsamında akşam saatlerinde 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Naksan Holding'in yönetim binasında başlatılan arama tamamlandı. Holding binasına yaklaşık 10 sivil araçlık konvoyla gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen arama ve incelemelerin ardından bazı evrak, doküman ve bilgisayar belleklerine el konuldu.
Buradaki operasyonda gözaltına alınan 5 kişiyse Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Bu arada, holding binasında yapılan arama sırasında, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu'na ait, konsolosluk plakasının bulunduğu araçta da arama yapıldı. Nakıboğlu'nun Avusturya fahri konsolosluğunu yürüttüğü ve bir süre önce bu görevinin iptal edildiği belirtilirken, aramanın ardından araçtaki konsolosluk plakası polis ekiplerince söküldü ve Trafik Şube Müdürlüğüne ait ekiplerce cezai işlem uygulandı.
Öte yandan arama sırasında bazı holding çalışanları, basın mensuplarından holding binasının göründüğü görseller alınmamasını isteyerek, aksi halde yasal işlem başlatılacağını söyledi. Daha sonra gözaltına alınan zanlıların görüntülenmesini engellemek isteyen holding çalışanları, bahçedeki ışıklandırma sistemlerini kapattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...