Teslim olan PKK'lılardan itiraf: Elçi'yi biz öldürdük

Düzenleyen:
Teslim olan PKK'lılardan itiraf: Elçi'yi biz öldürdük

GÜNDEM Haberleri

103 gün süren Diyarbakır Sur operasyonu sırasında 'teslim' olan PKK'lı teröristler çapraz sorguları sırasında Tahir Elçi ile Doktor Abdullah Biroğul'u vurduklarını itiraf etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kurulan barikatları ve el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon 103 gün sürdü. 14 kişinin güvenlik güçlerine teslim olması ise operasyonun kırılma noktası oldu. Güvenlik güçlerine teslim olan kişilerin sorguları ise güvenlik güçleri tarafından yapıldı.
Terör örgütüne üye oldukları tespit edilenler ise çapraz sorguya alındı. Vatan gazetesinin haberine göre, yapılan sorguda ise PKK'lı teröristlerin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile Doktor Abdullah Biroğul'u öldürdüklerini itiraf ettikleri iddia edildi.

Terör operasyonlarının devam ettiği Diyarbakır'da, ağır darbe alan ve köşeye sıkışan PKK'da çözülmeler devam ediyor. Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlar kapsamında PKK'lı teröristler dar bir alanda kıstırılırken, teslim olan PKK'lı sayısı da artış gösterdi.12 teröristin teslim olduğu öğrenilirken, teslim olanlar arasında 2 kadın ve 1 çocuğun da bulunduğu bildirildi. Tahliye arası veriliyorSur'da süren operasyonlarda, PKK'lı teröristler sıkıştırıldı. Halkın tahliyesi için belirlenen saatlerde operasyona ara veriliyor.Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan anonslar doğrultusunda operasyona ara verilen süreç içerisinde 19 Şubat'tan bu yana 1'i 4 aylık bebek, 15'i çocuk, 3'ü yaralı toplam 49 kişi tahliye edilmiş, 3 terörist teslim olmuş, 1 kişinin de cesedi çıkarılmıştı.
İkisini de üstlendiler
Ahaber'de yayımlanan iddiaya göre teröristler 28 Kasım 2015 tarihinde Tahir Elçi'nin 4 Ayaklı Minare'de yaptığı basın açıklaması sırasında vurulmasını ve 31 Ağustos 2015 tarihinde Lice'de yol kesme eylemi sırasında Abdullah Biroğul'un ölümünü üstlendi.
Elçi, basın açıklaması yaptıktan sonra polisle teröristler arasında çıkan çatışmada isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Kulp ilçesinde Toplum Sağlık Merkezi'nde doktor olarak çalışan Biroğul da Lice'de PKK'lıların yol kestiğini görünce geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalışmıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açmıştı.

Doktoru o vurmuş
Teslim olan teröristlerden biri, Doktor Abdullah Biroğul'u kendisinin öldürdüğünü söyledi ve yol kesme eylemini detaylarıyla emniyetteki sorgusunda itiraf etti. Biroğul, Kulp'ta çok sevilen bir hekimdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...