Sur'da 7 terörist daha öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sur'da 7 terörist daha öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın sur ilçesinde operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur’da yapılan aramalarda operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 286 olduğu bildirildi. Operasyonda 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 19 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet el bombasının ele geçirildiği kaydedildi. Şırnak İdil’de yapılan aramalarda dört bölücü terör örgütü mensubu terörist ile bir yardım ve yatakçı yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 125’e ulaştığı ifade edildi.
Ağrı Doğubayazıt’ta icra edilen operasyonda ise iki mağara içerisinde 100 kg amonyum nitrat, 38 tanesi el yapımı patlayıcı düzeneği haline getirilmiş 80 adet tüp, 100 metre elektrik kablosu ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.
Hatay Payas’da icra edilen operasyonda bulunan iki adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtilerek, Kilis Merkez’de Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan üzerinde PKK, PYD, YPG kimliği bulunan bir teröristin yakalanarak göz altına alındığı vurgulandı.
Şırnak Uludere’de icra edilen operasyonda ise dört mağara içerisinde, 98 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildiği ifade edildi.
Hakkari Şemdinli’de bölücü terör örgütünden kaçan bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi. Şanlıurfa Ceylanpınar’da bölücü terör örgütü adına faaliyet gösteren bir işbirlikçi ise yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.
Şırnak Cizre’de Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçerek bölücü terör örgütüne silah, mühimmat aktarmaya çalışan bir PKK, PYD mensubu terörist beraberindeki 10 adet RPG-7 A/P mühimmatı, 30 adet el bombası ve fünyesi ile birlikte yakalandığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...