Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkent zabıtasından operasyon

Başkent zabıtasından operasyon

GÜNDEM Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, geniş kapsamlı gıda operasyonu düzenledi. Çankaya ilçesindeki köfte ve kokoreç tezgahlarının toplandığı operasyonda ilginç anlar da yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği gıda operasyonunda seyyar köfte, kokoreç araçları hedef alındı. Saat 21.00 sıralarında Çankaya Belediyesi’nin önünden harekete geçen 10 zabıta aracı, 2 emniyet aracı, 1 çekici ve 50 personelden oluşan ekip, 6 seyyar kokoreç aracına ve birçok midye tezgahına el koydu. 
ZABITA EKİPLERİ, ÇALIŞMAYAN ARAÇLARI İTEKLEDİ 
Otoparka çekilmek istenen araçlar çalışmayınca zabıta ekipleri zor anlar yaşadı. Cevizlidere Mahallesi’nde park halinde olan bir araç, çalışması için önce takviye kablosu ile şarj edildi. Yine de çalışmayan aracı, zabıta ekipleri itekleyerek çalıştırmayı denedi. Tüm uğraşlara rağmen çalışmayan araç, çekici çağrılarak otoparka kaldırıldı. 
Harbiye Mahallesi’nde Çetin Emeç Bulvarı üzerinde park hainde olan bir kokoreç aracı da zabıta ekiplerinin iteklemesiyle çalıştı. Çalıştırılan araç otoparka kaldırıldı. Bu sırada yolda kalan bir otomobil de zabıta ekiplerinin yardımıyla çalıştırıldı. 
SEYYAR KÖFTECİDEN “SABIKALIYIM” SİTEMİ 
Seyyar kokoreç aracı otoparka kaldırılan bir vatandaş, zabıta ekiplerine “Ben sabıkalı bir adamım. 13 yaşından beri yaralamadan sabıkam var. Beni topluma kazandırmayın, beni topluma zarar veren bir adam yapın. Ben doğma büyüme buralıyım. Alenen uyuşturucu satıp hırsızlık yapıyorlar, kimsenin bir şey dediği yok ama biz burada helal yoldan ekmeğimizi kazanıyoruz” diye tepki gösterdi. 
Düzenlenen operasyonun ardından basına açıklamada bulunan Çankaya Zabıta Müdür Yardımcısı Süleyman Taşkın, şöyle konuştu: 
“Büyükşehir belediyesi daire başkanlığı ve zabıta müdürlüğü olarak 10 araç, 50 personel, 2 emniyet arcı ve 1 çekici ile göreve başladık. İnsan sağlığı ile oynayan, açıkta gıda imalatı yapan, kokusuyla vatandaşlara rahatsızlık veren kokoreç araçlarına yönelik operasyon düzenledik. Gelen şikayetler üzerine daha önceden merkez amirliğimizin tebligat yaptığı bir işyeri bugün yapılan kontrolde de tekrar açıkta gıda sattığından dolayı, tüm malzemeleri halkımızın sağlığı için araçlara alındı. Bugünkü çalışmalarda 6 araç, birçok kokoreç tezgahı ve midye tezgahı alındı. Alınan malzemeler depomuzda imha edilecek. Kimsenin sağlı ile oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Alınan araçlar parkta 10 gün bekletilecek. Kişilere de bin TL idari yaptırım cezası verilecek. Aldığımız tezgahların tamamını imha edeceğiz.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...