Teröre karşı en güzel cevap

Düzenleyen:
Teröre karşı en güzel cevap

GÜNDEM Haberleri

Her hafta bir Doğu ilini ziyaret eden Başbakan, bu defa Van’da akıllı binalardan oluşan dev sağlık üssünü hizmete açacak

İsmail Sonsuz ANKARA
Terörün yaralarını sarmak üzere başlatılan 10 maddelik eylem planına destek olmak amacıyla her hafta sonu Doğu ve Güneydoğu’da bir ili ziyaret etme kararı alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kez Van’a gidiyor. İlk olarak Mardin’i ziyaret eden, geçen hafta da Şırnak’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Davutoğlu, terörle mücadele konusundaki kararlılık mesajını bugün de Van’dan verecek. 81 ilin sağlık müdürlerini toplayacak olan Davutoğlu, dev hastane kompleksini de hizmete sokacak. Deprem felaketi sonrası hızla imar edilen Van’da, “akıllı” hastane modeli uygulamaya konulmuştu. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı yatırımıyla kompleks inşa edildi. “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları” ile “Kardiyovasküler Cerrahi” hastanelerinden oluşan kampus, Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından hizmete açılacak. Bölgeyi sağlık üssüne çevirme hedefi kapsamında yapılan hastanenin en önemli özelliklerinden biri, uluslararası standartlarda ve en son teknolojik tasarımla yapılması. 512 deprem izolatörünün konulduğu bina, sarsıntı anında 55 santim hareket ederek, yıkıma uğramıyor. Sürpriz bazı ziyaretlerde de bulunması beklenen Başbakan, “Birlik, Demokrasi ve Huzur Eylem Planı” kapsamında atılan adımlarla ilgili de Van’dan Türkiye ve dünyaya seslenecek. Kentte daha önce bürokratlar, STK’lar ve Van’ın önde gelen isimlerinin katılımıyla oluşturulan “Güç Platformu”, sıkıntıların çözümünde rol üstlenmeye başlamıştı.  

HASTANE DEĞİLMODERN SAĞLIK ÜSSÜ

Van ve civarındaki illerine hizmet verecek olan dev sağlık üssü, “akıllı” binalardan oluşuyor. Kendi elektrik enerjisini, doğalgazlı sistem sayesinde yüzde 30 daha ekonomik üretecek olan komplekste 88 poliklinik, 28 acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 adet anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu, 14 adet her branştan laboratuvar kan alma ve kan verme istasyonu, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisi ile 286 adet tek kişilik, çift kişilik ve süit hasta yatak servis odası yer alıyor. Hastane bünyesinde aynı zamanda 11 adet doğum salonu bulunuyor. 29 bin metrekare kapalı alana sahip komplekste toplam 634 yatak mevcut. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...