Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Güneydoğu paketi: Esnafa kredi evsize konut işsize iş

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
İşte Güneydoğu paketi: Esnafa kredi evsize konut işsize iş

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yaraları saran devlet binlerce genci istihdam edecek. Esnafa 30 bin TL kredi, evi hasar görene de yeni konut verilecek

Sur, Silopi, Cizre yalnız değil... Terör mağdurları için kapsamlı bir paket hazırlandı. Ağır hasarlı binalar yıkılıyor, yerlerine yeni ve modern konutlar inşa edilecek. Az hasarlılar için de 10’ar bin TL ödenecek. Haftalardır kepenk açamayan esnafın borcu ertelendi, 30 bin TL de faizsiz kredi verilecek. Silopi ve Cizre’de 3 bin 200 işsize iş bulundu. Bunun gerisi de gelecek.

DEVLET BÖLGENİN İMARINA SİLOPİ'DEN BAŞLADI
İşte Güneydoğu paketi: Esnafa kredi evsize konut işsize iş


Esnafa kredi Gençlere iş Evsize konut

Terör saldırıları sebebiyle Silopi’de binaların yıkımına başlanırken, yıkılanların yerine yenisi yapılacak. Az hasarlı binalar için de 10 bin lira ödenecek. Ayrıca esnaf için kesenin ağzını açan devlet gençlere istihdam sağlayarak
terörün önünü alacak

5 bin ev sahibine 10 bin lira ödenecek

Bölgenin imarına Silopi'den başlanırken, az hasarlı binalar için kesenin ağızını açan devlet 10 bin liraya kadar hibe verecek. Bu şekilde Silopi'de en az 5 bine yakın haneye ödeme yapılacak. Yıkılan konutların yerine ise yenileri inşa edilecek. Silopi’de en az 80 milyon lira konut yatırımına  ihtiyaç var. Altyapı yatırımlarıyla bu oran 100 milyon lirayı aşıyor. Bu Cizre için  daha fazla. Bölgeyi kısa sürede inşa edeceklerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nasıl ki depremden sonra Van'da 28 bine yakın konut inşa ederek yeniden ihya etmişsek, Silopi'nin her sokağını, Cizre'nin her sokağını, Sur'un her taşını koruyacak ve yeniden inşa edeceğiz. Yıkık tek bir ev bırakmayacağız" dedi.

İşte Güneydoğu paketi: Esnafa kredi evsize konut işsize işİşte Güneydoğu paketi: Esnafa kredi evsize konut işsize iş
ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI İÇİN 17 MİLYON LİRA

Hendeklerden ve barikatlardan arındırılan Silopi'de asfaltlama çalışması başladı. Yaklaşık 40 kilometrelik yol çalışması için 17 milyon lira harcanacak.

Silopi ve Cizre'de 3 bin 200 gence iş

Bölgede gençlerin istihdamına yönelik çalışmalar sürüyor. Silopi'de 400 genç toplum yararına çalışmaya başlarken, Cizre'de 2 bin genç 21 Mart itibarıyla iş başı yapacak. Ayrıca Silopi'de 400 kişiye ilaveten 800 kişinin alımı için başvurular başladı. Böylece devlet hem gençleri terörden uzak tutmayı hem de ilçenin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Gençlere ayrıca mesleki eğitimler verilecek.

Esnafa 30 bin TL kredi prim borcuna erteleme

Bölgenin imarı kapsamında terör mağduru esnafa 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi verilecek. Bölgedeki esnafın prim borçları ertelenmişti. Bu süre daha da uzatılacak. Konuya ilişkin kararname Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından imzalanarak Başbakanlığa gönderdi. Buna göre, terör mağduru olan esnafa, KOSGEB desteklerinden yararlanmış olsa dahi makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sıfır faizli kredi kullandırılabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...