Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Ala açıkladı! Ankara saldırısı bomba yüklü araçla yapılmış

Düzenleyen:
Bakan Ala açıkladı! Ankara saldırısı bomba yüklü araçla yapılmış

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da yapılan kanlı saldırı sonrası hükümetten ilk açıklama geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'daki terör saldırısı konusunda, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisi ile yapılan toplantı sona erdi. Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

"SALDIRI PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇLA YAPILDI"

"Sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını teyiden bir kez daha söylüyoruz. Bu milletin azim ve kararlılığı hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır.

"CİDDİ BULGULAR ELDE EDİLDİ"

Yapılan tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip, soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir. Kesin kanaata varınca açıklanır.

"TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK"

Elbette biz bu terörist saldırılarla, şu anda yürüttüğümüz, milletimizin huzuru ülkemizin birliği bütülüğü için yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet diliyorum, onlar bizim şehitlerimizdir. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Huzur ve güven için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini ve sonuçlandırılacağını söylemek istiyorum.

Şimdi ortaya koyduğumuz hedefleri engellemeye yönelik, Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanlar Türkiye'nin yolunu kesemeyeceklerdir."

"SALDIRGAN DAHİL 34 KİŞİ ÖLDÜ"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısında, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, olayda hayatını kaybedenlere başsağlığı, hastanelerde tedavi görenlere şifa dileğinde bulundu.

"125 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA"

Şu anda hastanelerde 125 hastanın tedavi gördüğünü belirten Müezzinoğlu, "125 hastamızın 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde. Hafif yaralı diyebileceğimiz durumda. Ama ciddiyeti olan 19 vakamız var, ameliyatta 7 hasta var. Belki bir iki gün süresince tedavileri devam edecek hastalarımız da olacaktır. Ben yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

"ŞU ANDA 14 HASTANEMİZDE YARALILAR VAR"

Olayın ilk anından itibaren, olaydan yaklaşık 1,5-2 dakika sonra 112 ambulans hizmetlerinin anında müdahalede bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"24 hastanemize yaralılar taşındı, sevk edildi. Şu anda 14 hastanemizde yaralılar var. Tüm yaralılarımızın bilgilerini yakınları şu anda telaş içinde olanlar ALO 184 SABİM hattından, yaralısı varsa tedavisi ne durumda, hastanede mi, hangi hastanede olduğu konusunda bilgi alabilirler. Olay yerinde vefat eden sayısı 30, dört vatandaşımızı hastanelerde kaybettik. Olay yerinde ölenlerden en az biri, muhtemelen ikisinin, terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir ama olay yerinde 30 ölüm var. Hastanelerimizde 4 vefatımız var. Tekrar milletimizin başı sağ olsun diyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği, sabırlı ve metanetli duruşu bu olayların üstesinden gelebileceğimizin en büyük güvencesidir. Asla başaramayacaklar. Bu terör eylemi zihniyetini lanetliyorum. Eylemi yapanlardan ziyade bu zihniyeti lanetliyorum. Eylemi yapanlar zaten gidecekleri yere gittiler. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim inşallah bundan sonraki süreçlerde milletimizi bu tür felaketlerle karşılaştırmasın diye temenni ediyorum."

"TERÖR YÜZDE YÜZ ENGELLENEBİLİR"

Efkan Ala:

Milletimizin huzuru için mücadele ediyoruz. Her türlü ihtimali katan genelgeler yayımlıyoruz, ancak dünyanın her yerinde terör yüzde 100 engellenebilir değil, ama biz yüzde 100 engellemeye çalışıyoruz. Her türlü tedbirleri ele almaya çalışıyoruz.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...