Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook Ankara'daki kullanıcılarına bu mesajı geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Facebook Ankara'daki kullanıcılarına bu mesajı geçti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'da meydana gelen saldırıdan hemen sonra Facebook, Ankara'da yaşayan kullanıcıları için 'Güvenlik Durumu Kontrolü' uygulamasını devreye soktu.

Facebook, Ankara'daki terör saldırısının ardından kullanıcılara otomatik olarak yönlendirdiği "Güvende misin?" mesajını tekrarladı. Sosyal paylaşım sitesinin, Ankara'daki kullanıcılara gönderdiği mesajda, "İyi misin? Görünüşe göre Türkiye'nin başkenti Ankara'da patlamadan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu bildirerek, iyi olduğundan arkadaşlarını haberdar et. Bunu yaptığında bir bildirim alacaklar" ifadesi yer alıyor.

Kullanıcılardan güvende olup olmadığını bildirmek için "güvende olduğunu bildir" veya "arkadaşlarını kontrol et" seçeneğini kullanmaları isteniyor.

Facebook, ayrıca "Ankara'nın Kızılay semtinde, bomba yüklü bir araçla yapıldığı belirtilen bir patlama gerçekleşti. Medya kaynakları, patlama sonucunda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğunu bildirdi" bilgisine yer veriyor.
Arkadaşlarının bölgede veya güvende olduğu bilgisine ulaşması sağlanan kullanıcılara "arkadaşlarını ara" seçeneği sunuluyor.

Facebook benzer bir uygulamayı, 17 Şubat 2016'da Ankara'daki ve 13 Kasım 2015'te Paris'teki terör saldırıları sonrasında da kullanıcıları için açmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...