Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yasak kalktı vatandaş akın etti

Düzenleyen:
Yasak kalktı  vatandaş akın etti

GÜNDEM Haberleri

Etrafı surlarla çevrili tarihî Sur ilçesinde 103 gün süren operasyonlarda teröristlerin açtığı hendek ve kurduğu barikatlardan temizlenen bir mahalle ve 4 sokakta yasağın dün sabah kaldırılmasının ardından vatandaşlar bölgeye akın etti.

Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü ilçede birçok noktaya kurulan polis mevzileri ve barikatlar da kaldırıldı. Operasyonların şiddetli yaşandığı günlerde sokağa çıkma yasağı bulunmayan Gazi Caddesi’ndeki esnafın da bir kısmı iş yerlerini açmaya başladı. Yıkılan evlerden arta kalan molozlar, iş makineleri tarafından toplandı. İsmini vermek istemeyen yaşlı bir kadın, aileleri ile birlikte içeride kaldıklarını ve perişan olduklarını söyledi. Güneşli havayı fırsat bilen çocuklar ise Gazi Caddesi’ne akın etti. İlçe en kalabalık günlerinden birini yaşarken, bazı vatandaşlar da yasağın kaldırıldığı sokaklardan ev eşyalarını çıkardıkları görüldü. Öte yandan Sur Halkı İnisiyatifi üyeleri, ilçedeki terör saldırılarını protesto etti. Basın Sözcüsü İlyas Güreli, teröristlerin saldırıları yüzünden büyük acılar ve mağduriyetler yaşadıklarını ifade etti. 

Yasak kalktı  vatandaş akın etti

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
3 ay sonra evlerine kavuşan vatandaşlar, yaşadıkları sevinç dolayısıyla gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...