Saldırının ardından iş dünyasından ilk tepkiler

Düzenleyen:
Saldırının ardından iş dünyasından ilk tepkiler

GÜNDEM Haberleri

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın insanlık dışı olduğunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirtti.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın insanlık dışı olduğunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirterek "Terör insanlık suçudur. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Bu güzel ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajında, saldırının insanlık adına utanç verici bir eylem olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başkentte düzenlenen bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki, bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur.Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

YASED ve TÜMSİAD'DAN DA AÇIKLAMA

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, Ankara Kızılay'daki terör saldırısına ilişkin, ülkenin huzur ve istikrarını hedef alan bu saldırıların sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ettiklerini bildirdi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Ankara Kızılay Meydanı'nda gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesiyle yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadıklarını kaydetti. 
Son dönemde art arda meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü ve endişe duyduklarını aktaran Erdem, "Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu terör saldırılarının sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TERÖRE BOYUN EĞMEYECEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise dernek olarak Ankara'da düzenlenen terör saldırısını lanetlediklerini belirtti. 
"Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır" ifadelerini kullanan Olpak, dün birlik açıklaması yapan terör örgütlerinin ülkenin ve milletin birliğini yıkamayacağını vurguladı.

Olpak, Türkiye'nin teröre boyun eğmeyeceğini, terörün Türkiye'ye boyun eğeceğinin altını çizdi. 
Milletin bir kez daha canının yandığını bildiren Olpak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 
- "Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalı"

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan da Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi. 
Bu elim saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilediklerini aktaran Doğan, son aylarda ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşların huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günler geçirildiğini dile getirdi.

Doğan, terörün, demokratik ve gelişen Türkiye'nin barış ve huzurunu hedef aldığını vurgulayarak, "Bu hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu. 
Ülke üzerinde yaşanan hain oyunlar karşısında ortak bir dil ve iradeyle karşı duruş sergilenmesi gerektiğine dikkati çeken Doğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
"Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Hepimizin başı sağ olsun."

İTO BAŞKANI: SALDIRILAR HEDEFİNE ULAŞMAYACAKTIR

Ankara'da meydana gelen saldırıya iş dünyasından tepki geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'da meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu örgütler can çekişmeye başlamıştır. Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur. Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır" dedi.

SP LİDERİ KAMALAK: TÜRKİYE TERÖRE TESLİM OLMAYACAK

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Kızılay'da 27 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 75 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Kamalak, "Ankara'da masum sivilleri hedef alan menfur saldırıyı bütün nefretimle lanetliyor, saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Alçakça planlanmış kanlı bir planın hedefi olduğumuz açıktır. Ama aziz milletimiz sahip olduğu tecrübe ve sağduyu ile bu kanlı oyunu bozacak, teröre teslim olmayacaktır. Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Aziz milletimiz omuz omuza vererek bu karanlık dönemi de atlatacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN: EN BÜYÜK TEMENNİMİZ BU ALÇAK SALDIRININ AYDINLATILMASIDIR

Memur-Sen, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Memur- Sen'den Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Terör acımasız ve kanlı yüzünü Ankara'da bir kez daha gösterdi. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Ankara'daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz. Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak. Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte de oldu. Bugün de var. Yarın da olacak.

Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. Bu tür karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile bu hain planları her zaman boşa çıkarmayı bilmiştir. En büyük temennimiz bu alçak saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Bir kez daha, saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz."

TŞOF'DAN AÇIKLAMA

Başkent Ankara'da meydana gelen patlamanın insanlık dışı olduğunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Terör insanlık suçudur. Teröristin masumu olmaz. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Kardeşliğimize sahip çıkalım" dedi.

İSTANBUL TİCARET BORSASI BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da yaptığı yazılı açıklamayla Ankara'da meydana gelen terör saldırısını lanetledi. 
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileten Kopuz, "Milletimizin başı sağ olsun. Her patlama ve şehit haberiyle, yüreğimiz yanıyor, canımız acıyor. Devletimizden bu acıları azaltacak adımlar atarak, bu saldırıları gerçekleştirenler ile onları destekleyenlere gerekli cevabı vermesini bekliyoruz. Kızılay üzerinden ülkemize mesaj vermek isteyenlerin mesajlarında boğulmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 
Kopuz, terörün hedefinin Türk milleti ve bütün halk olduğunu aktararak, "Arkasında hangi örgüt ve hangi kirli eller olursa olsun milletimize karşı yapılan bu saldırılar bizleri yıldırmayacaktır. Türk milleti her dönemde, her sıkıntılı zamanda istikbali ve istiklali için devletinin yanında olduğunu yüzyıllardır göstermiştir. Bugün de gelecekte de devletinin yanında olacaktır. Ölenlerimiz şehit, yaralılarımız gazidir. Şehitlerimizin kanının yerde bırakılmayacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

TİM SALDIRIYI KINADI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamayı kınadı.

Büyükekşi'nin açıklaması şöyle:

"Ankara Kızılay'da akşam saatlerinde sivil vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bir alanda gerçekleşen acımasız ve hain saldırıyı lanetliyoruz. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı bu alçakça saldırıyı gerçekleştiren karanlık odaklar, saldırının yapılış biçimi itibariyle ve masum vatandaşlarımızı hedef alarak acziyetlerini yine ortaya koymuştur.

Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sanan ve iç karışıklık için çırpınanlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir. Ve Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak son çırpınışlarını gördüğümüz bu şiddeti topraklarından sonsuza kadar silecektir. Patlamada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk halkına başsağlığı dileriz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...