3 akademisyene terör propagandası gözaltısı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
3 akademisyene terör propagandası gözaltısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Geçtiğimiz hafta Eğitim-Sen İstanbul Şubesinde “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yapan 3 akademisyen “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinde imzası bulunan akademisyenlerden kendi görev alanı içinde bulunanlar hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, soruşturma kapsamında akademisyenleri adliyeye çağırarak ifadele alma işlemlerine başlamıştı. İfade işlemleri sürerken, 10 Mart 2016’da akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi’ndeki basın toplantısını düzenlemişti. Açıklamada, İstanbul Savcılığı’nın harekete geçtiği belirtilerek “Barış talep eden akademisyen ve araştırmacılara yönelik baskıların, esasen muhalif görüşleri üniversitelerden tasfiye etme projesinin bir parçası olduğunu biliyoruz” denilmişti.
Savcılık, açıklamayı yapan bu 4 akademisyen hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yakalama ve gözaltı kararı çıkardı. Adreslerinde bulunamayan 3 akademisyen daha sonra Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Akademisyen Meral Camcı’nın ise yurt dışında olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri devam eden akademisyenlerin, savcılık sorguları için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmeleri bekleniyor.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...