Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

Düzenleyen:
Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

GÜNDEM Haberleri

Hainler, başkentte direkt milleti hedef aldı. Çaycısından öğrencisine, anne karnındaki bebekten 80’lik dedeye, Gezi eylemcisinden polisine kadar her kesimden kurban verdik.

Terörün çirkin, kana doymayan ve acımasız yüzü, bir defa daha başkent Ankara’da ortaya çıktı. Evlerine gitmek için durakta beklerken hedef alınan onlarca insanımızı, Kızılay Güvenpark saldırısında yitirdik. Kimi AK Partili kimi CHP’li kimi HDP’li kimi basketbolcu kimi asker kimi çaycı kimi ev hanımı kimi polis kimi 80 yaşındaki emekli kimi anne karnında henüz doğmamış bebekti. Pazar akşamı saat 18.45’te bombalı araçla düzenlenen bu alçak eylemde 37 vatandaşımızı kaybettik. Sağlık Bakanlığı, patlama nedeniyle can veren ve yaralanan kişilere ilişkin bilgilendirmesinde, patlama sonrasında hastanelerde 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 15’i yoğun bakımda, 31’i serviste ve 2’si acilde gözlem altında tutulan toplam 48 kişinin çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini açıkladı. 
EN ACI İSİM LİSTESİ
Saldırıda can veren 37 kişiden 34’ünün kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybedenlerden isimleri belirlenen vatandaşlar şunlar: Muharrem Çermik, Ayşe Bilgilioğlu, Fehmi Çetinkaya, Bağdat Çermik, Turgay Bulut, Perihan Çermik, Mehmet Yurtsever, Murat Gül, Hamide Sibel Çetinkaya, Sevinç Gökay, Erdem Soydan, Berkay Baş, Taner Kılıç, Kerim Sağlam, Sümeyra Çakmak, Ferah Önder, Feyza Acısu, Yaşar Durakoğlu, Kemal Bulut, Cemal Özdiker, Elvin Buğra Aslan, Oğuzhan Dura, Eyüp Ulaş, Destina Peri Parlak, Kemal Kalıç, Elif Gizem Akkaya, Zeynep Başak Gülsoy, Nevzat Alagöz, Ozan Can Akkuş, Atakan Eray Özyol, Mehmet Alan, Nusrettin Can Çalkınsın, Dorukhan Yusuf Özdemir ve Mehmet Emir Çakır.
ŞER ODAKLARI SİNYAL VERMİŞTİ
Ankara, son bir yıl içinde üç büyük terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Hain eylemler, terör örgütü PKK’nın ele başlarının Kandil’den yaptığı açıklamaları bir kez daha akıllara getirdi.  Ankara’da 17 Şubat’ta gerçekleşen terör saldırısını üstlenen TAK’ın fikir babaları arasında yer alan PKK yürütme komitesi üyesi Duran Kalkan’ın, 10 örgütün güç birliği yaptığına ilişkin açıklamalarının zamanlaması dikkati çekti.  PKK, MLKP, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-Leninist, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, Proleter Devrimciler Koordinasyonu, “Halkların Birleşik Devrim Hareketi” adıyla birleştiklerini ilan etmişti. Duran Kalkan, “Önümüzdeki mart büyük bir direniş sürecidir. 2016 baharı Kürt’ün baharı olacaktır” tehdidinde bulunmuştu. PKK’nın başındaki isim Murat Karayılan da, 10 Ekim 2015’teki Ankara Garı saldırısı öncesi, “Ölümsüzler taburu metropollere saldırır” demişti. Cemil Bayık ise, “İç savaş Türkiye’de ağırlaşacak. Bu durum herkesin kendi çıkarlarını sürdürdüğü ve hiç kimsenin bölgeden dışlanamayacağı bölgesel bir savaş ortamında yaşanıyor. Türkiye, İran ve Suriye’deki gelişmeler tek ve aynı çatışmadan çıkıyor” ifadelerini kullanmıştı. 

Meydanda ölüm sessizliği

Olay yeri inceleme ekiplerinin patlamanın yaşandığı alandaki çalışmaları dün de devam etti. Kızılay kavşağı ile bulvarın Meşrutiyet Caddesi girişi arası brandalarla kapatıldı. Uzman polisler, tüm delil toplama çalışmalarını ve incelemelerini büyük bir hassasiyetle yerine getirdi. Trafiğe kapatılan bölgede, metro ve Ankaray seferleri normale dönerken, otobüslerle ulaşım alternatif güzergahlardan sağlandı. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada kahramanca ve özveriyle terör örgütleriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, milletin engin sevgi ve güveninden aldığı güçle, mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceği bildirildi. Öte yandan Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’nda otopsi işlemleri tamamlanan 28 kişinin cenazesi defnedilmek üzere yakınları tarafından teslim alındı.

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

KAHRAMAN ŞOFÖR 

Başkent’teki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etti. Hastanede tedavi altında olan Yılmaz, yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi. Kullandığı otobüste 10’un üzerinde yolcu bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “Saat 18.40’ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. Kızılay’daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halk otobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk”

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

Terör, Peri’nin hayatını çaldı 

Terör saldırısı, annesi hamileyken yaşamını yitiren babasını tanımadan büyüyen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın hayatını söndürdü. Peri’nin fizik öğretmeni Ali Çiper, “Zor geçen saatler, gece yarısını vurduğunda bizim için daha da karardı. Peri’nin öldüğü haberini aldık” dedi. Peri’nin okul arkadaşı Erdem Çiper, “O, dünyanın en saf insanıydı. Adı gibi periydi. Çok başarılıydı ve bir sürü hayali vardı” ifadelerini kullandı.

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

Can ve Zeynep Başak patlamada can verdi

Bölücü saldırıda hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu. Ailesi ile birlikte yaşayan Can, aynı fakültede olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

 

 

Kerim, ablasını ziyarete gelmişti

 

Ankara’daki hain saldırıda ölenler arasında bulunan 23 yaşındaki Kerim Sağlam’ın üniversitede okuduğu Eskişehir’den ablasını ziyarete gittiği öğrenildi. Abla Pınar Sağlam, sosyal medya hesabından ‘Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım’ diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı. 

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

Patlamanın en küçük kurbanı

Saldırıda ağır yaralanan Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

İki arkadaş iki ayrı patlamada öldü 

Patlamada ölen ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş’un, 10 Ekim’de Ankara Garı önünde gerçekleşen bombalı saldırıda ölen Ali Deniz Uzatmaz ile arkadaş olduğu ortaya çıktı. 

Nakil bekliyordu saldırıda öldü

Ölenlerin içinde evine gitmeye çalışan lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar (16) da yer alıyordu. Hikmet ve Gülcan Çakar çiftinin, oğulları Mehmet Emre ile birlikte kızları Şeyma ve Emine Çakar’ın da karaciğer hastası olmaları nedeniyle tedavi için 2010’da Kütahya’dan Ankara’ya taşındıkları belirtildi. Ailesi Emine Çakar’a annesi Gülcan Çakar’ın, Şeyma Çakar’a da amcası İlyas Çakar’ın karaciğerini verdiği belirtildi. İki kardeşin nakillerinden sonra önümüzdeki günlerde babasından yapılacak nakil ile hastalıktan kurtulmayı hayal eden Mehmet Emre Çakar’ın, hayalleri yarıda kaldı.  

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

2 çocuk yetim kaldı

Kızılay’daki terör saldırısında 10 Nisan Polis Merkezinde görevli Nevzat Alagöz (42) şehit oldu. Şehit Alagöz için Ankara Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. İki çocuk sahibi olduğu öğrenilen 21 yıllık polis memuru Alagöz’ün cenazesi, buradaki tören sonrası defnedilmek üzere memleketi Iğdır’a gönderildi. 

Aynı aileden 3 kişi öldü 

Sivas Divriğili Muharrem Çermik ile eşi Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik, Tuzluçayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi. Ziyaretin ardından, Balgat’taki evlerine dönmek üzere Kızılay’da otobüs beklerlerken gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldüler.

Biri çaycı,diğeri taksici

Hayatını kaybedenler arasında, çalıştığı çay ocağından EGO otobüsü ile evine dönen Eyüp Ensar Ulaş ile G.Saray’lı fubolcu Umut Bulut’un babası taksici Turgay Bulut da bulunuyor.

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

Uğurlandılar

Kızılay Meydanı Güvenpark’ta otobüs durağı önünde düzenlenen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı personeli Sibel Çetinkaya (55), üniversite öğrencisi Feyza Acısu (20) ve güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından defnedildi. Cenazeye, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinin yanı sıra hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Terör saldırısında hayatını kaybeden 55 yaşındaki 2 çocuk annesi Sibel Çetinkaya’nın Milli Eğitim Bakanlığı basın biriminde çalıştığı öğrenilirken, Çetinkaya’nın 3 sene önce kocasını kanser hastalığı nedeniyle kaybettiği öğrenildi. Sibel Çetinkaya’nın kızının cenaze namazı öncesindeki feryatları yürekleri dağladı. Çetinkaya’nın kızı, “Babam seni bana emanet etmişti, ben yandım onlar da yansın” diye gözyaşı döktü. 

 

 

Terör, tüm Türkiye'yi kalbinden vurdu

İşte o canlı bomba!

Türkiye’nin kalbini kana bulayan alçak saldırının gerçekleşmesinden saatler sonra hadisenin failleri netleşmeye başladı. Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre Kızılay’daki patlamayı PKK üyesi 24 yaşındaki Seher Çağla Demir gerçekleştirdi. Canlı bombalık yaparak sivilleri katleden teröristin Tekirdağ Marmara Ereğlisi doğumlu olduğu, Balıkesir Üniversitesi Seyahat İşletmesi Bölümüne 2012 yılında kayıt yaptırdığı öğrenildi. Üniversiteye girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Seher Çağla Demir için ailesinin polise kayıp başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Demir’in, Balıkesir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’de PKK terör örgütü üyeliği ve propagandası suçundan dört kadın arkadaşıyla birlikte yargılandığı belirtildi. Canlı bombanın 2013 yılı 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı okunduğu esnada tepki çeken hareketler sergilediği de ortaya çıktı. 
BABA: KIZIMI REDDEDİYORUM
Canlı bombanın kimliğin kesinleşmesi için dün ailesinden DNA örneği alındı. Canlı bombanın babası ve erkek kardeşi, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saat 03.30 sıralarında evlerinden alınarak emniyete götürülüp ifadesi alındı. Baba ifadesinde, “3 yıldan beri kendisinden haber alamıyoruz.  Eğer böyle bir hadiseye karıştıysa cenazesini de kabul etmiyorum”  diye konuştu.
Öte yandan Ankara’daki patlamayla alakalı Şanlıurfa’da da operasyon yapıldı. 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının gerçekleştirildiği otomobilin sahibi olduğu belirlenen 70 yaşındaki kadın ile eşi ve 4 oto galerici Şanlıurfa’da gözaltına alındı. Araç sahibi ve eşi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, otomobili alıp satan 4 oto galerici ise Ankara’ya gönderildi. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda 3 kişinin de arandığı öğrenildi. 
Patlamanın ardından aralarında İstanbul, Manisa, Giresun, Eskişehir ve Muğla’nın da yer aldığı çok sayıda şehirde PKK’ya yönelik operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonlarda Türkiye çapında onlarca kişi gözaltına alındı.
Öte yandan Reuters haber ajansı saldırıyı gerçekleştiren ikinci bir şahsın olduğunu iddia etti. Ajans bu kişinin PKK’lı bir erkek olduğunu duyurdu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...