Şırnak'ta çatışma çıktı! Top atışları yeniden başladı...

Düzenleyen:
Şırnak'ta çatışma çıktı! Top atışları yeniden başladı...

GÜNDEM Haberleri

Şırnak ve Mardin Nusaybin'de 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Mardin Nusaybin'de 2 PKK'lı, Şırnak'ta da 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısını 5 olduğu belirtildi. Yapılan aramada 1 tabanca, 3 adet av tüfeği ve 1 telsiz ele geçirildi. 19 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 27 olduğu açıklandı. Şırnak'da devam eden operasyonda; 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 2 olduğu belirtildi.  Yapılan aramada 1 tabanca ele geçirildi.  16 el yapımı patlayıcı imha edildi.  Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 16  olduğu açıklandı.

Hakkari'de arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 110 kilogram amonyum nitrat patlayıcı ele geçirildi.

Diyarbakır Sur’da, 1 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa Halfeti'de, 'bölücü terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 6 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Viranşehir’de, 2 PKK'lı yakalanarak göz altına alındı.

ŞIRNAK'TA TOP ATIŞLARI YENİDEN BAŞLADI
Şırnak kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan operasyon tüm hızıyla sürerken, kentte sis nedeniyle ara verilen top atışları yeniden başladı. Şırnak’ta 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte polis, asker ve korucuların katılımıyla başlatılan operasyon sürüyor. Kentte dün gece geç saatlere kadar Dicle Mahallesi ile Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan barikatlar yoğun top ve tank atışlarına tutuldu. Daha sonra yağmur ve sis nedeniyle top atışlarına ara verildi. Sisin etkisini azaltması ile birlikte Yeşilyurt, Dicle, Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerine yeniden top atışları yapılmaya başlandı. Top atışları ile birlikte mahallelerden dumanlar yükselirken, yer yer çatışmalar da yaşandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...