Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla Prizren'de cami açtı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla Prizren'de cami açtı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Priştine'de TİKA tarafından restorasyonu yapılan Emin Paşa Camii'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayın bağlantısı ile yapıldı.

Osmanlı eserleriyle Balkanların önde gelen tarihi şehirlerden Prizren'e, bugün bir tarihi eser daha kazandırıldı. Tarihi günlerden birini yaşayan Prizren'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Emin Paşa Camii'nin açılışı törenle yapıldı. Türk ve Kosova bayraklarıyla süslenmiş tören alanında toplanan yüzlerce kişi hem coşku hem de Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonucu vatandaşların hayatlarını kaybetmesinin hüznünü yaşadı.

Törende, Ankara saldırısında hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan TİKA Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Ternava, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar terörü lanetleyerek, Türkiye Cumhuriyeti ve halkına taziyelerini iletti. Konuşmalarda restore edilen caminin, Kosova ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluğun bir nişanesi olarak vatandaşlara hizmet vereceği vurgulandı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayınla açılışa katıldı. 'Ayrı Coğrafyalarda, Aynı İmza' sloganı altında düzenlenen ve TİKA'nın toplu açılış töreni nedeniyle hem Ankara hem de Prizren'de canlı yayınla gerçekleştirilen açılış töreninde, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kosova halkının sıcak selamlarını ileterek törende yer alan Bakanları tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla Prizren'de cami açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıda Bakanları, Müftü Ternava'yı, öğretmenleri, öğrencileri ve tüm Kosovalıları selamladı. Caminin tarihin bugüne ve yarınlara nakledildiği bir eser olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emin Paşa Camii'nin özellikle tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla Prizren'de cami açtı
Kosova Hükümeti Bakanları ve katılımcıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamlarını ileten Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, Emin Paşa Camii'nin Prizren'in incilerinden biri olduğunu belirtti. Güzel bir restorasyon yapıldığını ifade ederek TİKA'ya teşekkürlerini ileten Bakan Yağcılar, "Size tekrar başsağlığı diliyoruz. Türkiye'nin yanındayız, dayanışma içindeyiz, terörü lanetliyoruz ve her zaman Türkiye'nin güçlü olduğunu gördük, güçlü olmasını Allah'tan dua ediyoruz ve böyle de olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla Prizren'de cami açtı

Kosova Müftüsü Naim Ternava'nın duaları eşliğinde açılışı yapılan caminin daha sonra içi gezildi. Katılımcılara cami hakkında bilgi verildi. Restorasyonu yapılan caminin açılış törenine, Bakanların yanı sıra milletvekilleri Müfera Şinik ve Fikrim Damka, Koosva’da NATO bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcim, Yunus Emre Priştine Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Uçpunar, cami imamları ve Kosova ile Türkiye kurum ile kuruluş temsilcileri hazır bulundu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...