Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye uyarı

Düzenleyen:
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye uyarı

GÜNDEM Haberleri

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilmeleri için, Türkiye'nin Nisan sonuna kadar tamamlaması gereken şartlar olduğunu söyledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Timmermans, "Kesinlikle Türkiye'ye bedavadan bir şey vermiyoruz" dedi.

"Göçmenlerin topluca Türkiye'ye gönderilmesi söz konusu olamaz" diyen Timmermans, "Göçmen anlaşmasının işe yaraması için Yunanistan ve Türkiye'nin yasaları değiştirmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Timmermans, "Göçmen anlaşmasıyla ilgili daha fazla zorluklar bekliyorum… Göçmen sorunu sadece Türkiye ile yapılan anlaşmayla çözülemez" diye ekledi.

KESTİRME YOL YOK

"Türkiye'ye vize şartlarının gevşetilmesi somut koşullarabağlı, kestirme yol yok" diyen AB yetkilisi şöyle konuştu:

"Türkiye Haziran sonu itibarıyla vize serbestisi elde etmek için gerekli şartları Nisan sonuna kadar yerine getirmeli."

Timmermans, "Haklar konusunun görüşülmesi için Türkiye'nin tam üyelik müzakerelerinde yeni fasılların açılması AB'nin çıkarına" dedi.

Timmermans, Türkiye ile beş faslın müzakerelere açılması için hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirtti fakat üye ülkelerin alabileceği pozisyona etki edemeyeceklerini ifade etti. Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye ile müzakerelerde beş faslı bloke etmeyi sürdüreceklerini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...