Aşiretler PKK'nın Irak'a geçişi için koridor istedi

Düzenleyen:
Aşiretler PKK'nın Irak'a geçişi için koridor istedi

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova'da aşiret liderleri Kaymakamlığa giderek "PKK'lıların zaman tanınması ve koridor açılması halinde Irak'a geçebileceklerini" söyledi. PKK'lıların talebi reddedildi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'da ilçenin ileri gelenleri ve aşiret liderlerinden oluşan insiyatif, Kaymakamlık'tan PKK için talepte bulundular. Kandil tarafından oluşturulduğu belirtilen insiyatif, "PKK'lılara uygun bir zaman tanınması ve koridor açılması halinde Irak'a geçebileceklerini" belirterek, kaymakamlığa başvurdu. Ancak PKK'lıların bu talebi reddedildi.

BÜYÜK DARBE VURULACAK

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun başarıya ulaşmasının örgütün çöküşünü hızlandıracağı, operasyonla uyuşturucu ve insan ticareti faaliyetlerini bu bölge üzerinden yürütmeye çalışan bölücü terör örgütünün para kaynaklarına "çok büyük bir darbe" vurulacağı belirtiliyor.

ÖRGÜTÜN BEL KEMİĞİ

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova bölücü terör örgütü açısından ayrı bir öneme sahip. Çünkü bu bölge terör örgütü PKK'nın, uyuşturucu trafiğinin "bel kemiğini" oluşturuyor.

Güvenlik güçlerinin Yüksekova'daki müşterek operasyonu başarıyla tamamlamasıyla, PKK'nın para kaynağı büyük ölçüde kesintiye uğrayacak ve örgütün çöküşünü hızlandıracak.

YÜKSEKOVA PKK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İlçenin bulunduğu bölge, terör örgütü tarafından insan ticaretinde de kullanılıyor. Yüksekova'nın terör örgütü PKK açısından önemi, teslim olan teröristlerin ifadelerinde de ortaya çıkıyor. 11 ve 13 Mart tarihlerinde teslim olan iki teröristin verdiği bilgiye göre, terör örgütü üyelerince ilçede büyük yığınak yapıldı. Dağ kadrosundan 200 teröristin ilçeye gelmesiyle Yüksekova'da bin-bin 200 civarında terörist barınmaya başladı.

İLÇEDEN GİTMEK İSTEYENLER TEHDİT EDİLİYOR

Teröristlerce açılan çukurlar, kurulan barikatlar nedeniyle ilçeden ayrılmak isteyen vatandaşlar ise terör örgütünün engeliyle karşılaşıyor. Yüksekova'dan çıkmaya çalışan birçok aile teröristlerce tehdit ediliyor. Bazı ailelerin çocuklarını alıkoyan teröristler, söz konusu ailelerin ilçeden ayrılmaları durumunda çocukları öldürecekleri tehdidinde bulunuyor.

Bu arada, Yüksekova'da iki gün önce ilçenin ileri gelenlerinden ve bazı aşiret liderlerinden oluştuğu iddia edilen inisiyatif de dikkat çekiyor. Güvenlik kaynaklarınca "Kandil tarafından oluşturulduğu ve terör örgütüyle koordineli çalıştığı" belirtilen söz konusu grup, kaymakamlığa gelerek, "İlçedeki teröristlere uygun bir zaman tanınması ve koridor açılması halinde teröristlerin Irak'a geçebileceklerini ve böylece Yüksekova'da bulunan diğer insanların mağduriyet yaşamayacaklarını" söyledi. Gruptakiler, "güvenlik güçlerinin operasyon yapmamalarını" da istedi.

İLK DEFA OLUŞTURULAN İNSİYATİF

"Zaman tanınmasının söz konusu olamayacağını" ifade eden yetkililer, "Eğer Yüksekova'da karışıklık istenmediği konusunda samimilerse teröristlerin silahlarını bırakarak teslim olmaları, vatandaşların can güvenliği açısından tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getirmeleri, çukur ve barikatları kaldırmaları halinde kimsenin canına ve malına zarar gelmeyeceğini, Yüksekova'nın en kısa sürede bir huzur ilçesine dönüşeceğini" kaydetti. Bunun üzerine inisiyatif üyeleri, "Teröristlerin teslim olmayı kabul etmediklerini, birkaç gün zaman verilerek açılacak koridordan gitme şartını olmazsa olmaz olarak gördüklerini" iletti.

Güvenlik kaynakları, bölücü terör örgütüne yönelik birçok ilçede operasyon düzenlenmesine karşı böyle bir inisiyatifin ilk defa Yüksekova'da ortaya çıkmasının, örgütün ilçeye verdiği değeri göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...