Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtulmuş 'Teröre inat reformlara hızla devam edeceğiz'

Düzenleyen:
Kurtulmuş 'Teröre inat reformlara hızla devam edeceğiz'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Terör saldırılarıyla kimlerin, ne mesaj verdiğinin farkındayız. Onlara inat, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak ve reform adımlarımıza hızla devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'ndeki makamında, hükümet adına kabul etti.

Ankara Güvenpark'taki terör saldırısıyla ilgili gerçekleştirilen görüşmede, Kurtulmuş, hassasiyetlerinden dolayı TÜSİAD yönetimine teşekkür etti.

"Bize, bu terör saldırılarıyla kimlerin, ne mesaj verdiğinin de çok iyi farkındayız" diyen Numan Kurtulmuş, "Dolayısıyla onların mesajlarına inat, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak, reform istikametindeki adımlarımıza hızla devam edeceğiz. İnşallah hep beraber ülkemizi bu sarmalın içerisinden çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

"Bütün kardeş-dost ülkelerin Türkiye'nin yanında yer almasını istiyoruz"

Numan Kurtulmuş, "Çağrımız, Türkiye'nin bütün dostlarınadır. Doğuda, batıda, hangi yerde yer alırsa alsın, bütün kardeş-dost ülkelerin aynı şekilde, tereddütsüz, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında yer almasını istiyoruz. Gün, bu gündür. Dostluğu göstermenin vakti, bu vakittir" dedi.

Kurtulmuş 'Teröre inat reformlara hızla devam edeceğiz'

"Üç partinin deklarasyona katılmış olması ve umut verici"

Burada bütün siyasi partilerin, farklı toplum kesimlerinin aynı duyarlılığı göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Dün itibarıyla en azından üç partinin bu deklarasyona katılmış olması sevindiricidir ve umut vericidir. Gönül arzu ederdi ki HDP de bu bildiriye imza atsın. Ve böylece kendisine oy vermiş olan insanların da bu şiddet sarmalından kurtulma temennilerini kamuoyuyla paylaşmış olsalardı. Ama maalesef bu imzayı atmadılar" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu zor günleri aşmanın yolu, içimize kapanmak değil, daha fazla demokrasiye sarılmaktır. Bu güç günlerden kurtulmanın yolu, içimizde daha fazla bu problemlerin sarmalı içerisinde debelenmek değil, tam tersi, daha fazla reform iradesini ortaya koyabilmektir. Hükümet olarak bu iradeye sahibiz."

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes de terörün sınıflandırılamayacağını ancak yaşanan son olayda çok daha masum halka yönelik bir terör saldırısının gerçekleştirildiğini belirterek, "TÜSİAD olarak başsağlığı mesajımızın sadece bir mesajla yetinmeyip, Ankara'da özellikle parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerimizle bir görüş alışverişi yapmayı planladık. Bugün HDP, CHP'den sonra sizinle bir aradayız. Acı terör olayında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...