Demirtaş'ın fezlekesi Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Demirtaş'ın fezlekesi Adalet Bakanlığı'na gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Başbakana hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından hazırladığı fezlekeyi, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvuran 9 kişinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 24 Aralık 2015'te Rusya ziyareti dönüşü Atatürk Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamasıyla ''halkın içinde kin, nefret, bölücülük ve her türlü olumsuzluğu yayma gayreti içinde olduğu, vatan hainleri derecesinde beyanlarında bulunduğu" gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması talebini değerlendirdi.

Savcılık hazırladığı fezlekede, Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamasında Demirtaş'ın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'na halk nezdinde küçük düşürücü, onur ve saygınlığını zedeleyecek ifadelerde bulunarak, hakaret suçlarını işlediği belirtildi.

Demirtaş'ın beyanlarında halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kim ve düşmanlığa alenen tahrik eylemi nedeniyle ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçunu işlediği kaydedilen fezlekede, "Demirtaş'ın açıklamalarında halen her gün şiddetli şekilde gerçekleşen terör eylemleri göz önüne alındığında, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinin varlığı aşikardır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...