Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asker, o ilde kent merkezine girdi!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Asker, o ilde kent merkezine girdi!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Şırnak'ta jandarma özel harekat timleri operasyon için kent merkezine indi.

Şırnak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan 'Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' kapsamında daha önce 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı bahçesinden PKK ve patlayıcı tuzaklı hedeflere top atışı yapan tanklar, Dicle Mahallesi'nde konuşlanırken, jandarma özel harekat timleri de operasyon için kent merkezine indi.

Asker, o ilde kent merkezine girdi!

Şırnak Valiliği kararı ile 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonunun kapsamı genişletildi. Daha önce kent merkezinde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan belirlenen PKK ve patlayıcı tuzaklanmış çukur ile barikatları top atışına tutan tanklar, bu kez kışladan çıkarılarak, Dicle Mahallesi'ndeki üst bölgede konuşlandırıldı. 

Tanklarla, önceden tespit edilen koordinatlar eşliğinde belirlenen, patlayıcı tuzaklı çukur ve barikatlara top atışı yapıldı. Tuzaklı hedeflere isabet eden top atışı sonrasında, büyük bir gürültü ile patlama sesi duyulurken, patlama sonrası da mahalleden yoğun dumanların yükseldiği görüldü.Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelere hakim yüksek binalara da askerler yerleşmeye başladı. Askerin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da çatışma sesleri yükseldi. Yeni Mahalle'ye inen jandarma özel harekat timleri ile PKK'lılar arasında zaman zaman sıcak temas yaşanıyor. Temasla birlikte başlayan çatışmalarda atlama ve silahsesleri yükseliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...