Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C'nin Ankara eylemlerine katılan 24 kişiye dava

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DHKP-C'nin Ankara eylemlerine katılan 24 kişiye dava

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başkent'te, terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları, ODTÜ kampüsü içinden geçirilen yolla ilgili bazı protesto ve olaylara katıldıkları gerekçesiyle 24 kişi hakkında dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Ali Sedat Dinçer, Ayla Han, Vedat Doğan, Zeynep Tural, Özlem Eda Ortakçı, Aydın Cıbır, Ersin Eroğlu, Sıla Yönden, Hakan Temiz, Nazım Yazırlı, Tolga Uğurlu, Serap Ortakçı, Mehmet Can Ardıç, Dilek Yiğit, Hüseyin Gökoğlu, İlker Işık, Hüseyin Taşkıran, Elif Çınar, Cansu Özercan, Ünal Çimen, Cem Dursun, Eda Arı, Can Ardıç ile Cem Ermiş şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, Türkiye genelinde meydana gelen Gezi Parkı odaklı olaylar ile bu olaylarda yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmesinin, terör örgütü DHKP-C tarafından provoke edilerek, şiddet içerikli eylemlerin malzemesi olarak kullanıldığı belirtildi.

ODTÜ kampüsü içinden geçirilen yolun yapım çalışmalarının da DHKP-C tarafından protesto görünümlü eylemlerde örgüt mensupları ve kitleleri yönlendirmede kullanıldığı ileri sürülen iddianamede, Mamak'ta yapılan cami-cemevi inşaatı ile Soma'da meydana gelen maden kazasının da örgütçe sahiplenilerek aynı bahanelerle kullanıldığı ifade edildi.

"Havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırılar..."

Örgütün, internet üzerinden çağrı yaparak her fırsatta toplulukları yasa dışı eyleme davet ettiği kaydedilen iddianamede, bunlar doğrultusunda Ankara'nın değişik yerlerinde, farklı tarihlerde güvenlik güçlerine karşı molotofkokteylli, havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırıları içeren yasa dışı eylemler gerçekleştirildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...